Kreatív nyelvtanulás francia csomagjáról mi a vélemény? Valóban sok a hiba benne?
Már sok helyen olvastam a módszerről, és tegnap a kezembe került a francia tananyag. Mennyire megbízható a tartalma a szókincset és a nyelvtant illetően?
Valóban sok hiba van benne, vagy inkább csak arról van szó, hogy egy-két kisebb elírás található benne, ami még tankönyvekkel is megesik.
Továbbá, reális az, hogy valaki a nulláról indulva, ezt a csomagot használva és egyedül 5-6 hónap alatt megtanuljon úgy franciául, hogy sikeres középfokú nyelvvizsgát tegyen?
Jelenleg én is abból tanulok, eleinte tanárral, most egyedül. Hibákat nem nagyon találtam benne, csak olyanokat, hogy pl. véletlenül többesszámban írtak egy szót.
Hallottam 2-3 emberről, akik tényleg 5 hónap alatt megtanultak, nem tudom mennyire gyakori ez.
Szia!
Köszönöm szépen a választ! Te tanultál azelőtt franciául, vagy most a Kreatívval kezdted a nulláról éppen?
Arra szerettem volna rávilágítani, hogy az esetleges hibák, vagy inkább sekélyességek jelentéktelenek egy kezdő vagy középhaladó elvárható igényeihez viszonyítva. Kicsit olyan a helyzet, mintha egy 5 éves ovis csodagyerekként absztrakt algebrát hallgatna az egyetemen. Elnézést a furcsa hasonlatért.
Mégegyszer szeretném leszögezni, hogy nekem személy szerint kifejezetten tetszik a kreatív.
Köszi a választ!
Nekem az előző válaszodból az jött le, hogy negatívan minősíted a csomagot...
Vagy a szövegértésem nem jó magyar nyelven, vagy csak az on-line kommunikáció hátránya, hogy nincs hangsúly, hanglejtés, amiből egyértelműbb lehetne mikor ki mit hogyan ért.
Te használtad egyébként ezt a csomagot bármelyik nyelvből?
Szia!
Én most kezdtem pont a mai napon tanulni a kreatívból, eddig relaxával kínlódtam, az első kötetét kivégeztem, de nem igazán tűnt az hasznosnak kivéve a hangos szótára, amikből végül csak a szavakat kivagdostam a hanganyagukból.
Én elég sok véleményt olvastam ezzel kapcsolatban, de eddig olyannal nem igen taliztam, aki rövid időn belül kizárólag ebből a tananyagból levizsgázott volna, szóval szerintem célszerű kiegészíteni vmi mással is, ami jobban kitér a nyelvtanra is.
Majd, ha kivégeztem ezt is, akkor megírom mire jutottam vele, és mennyi idő alatt! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!