Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Átlagosan mennyi idő alatt...

Átlagosan mennyi idő alatt lehet megtanulni franciául emelt szinten?

Figyelt kérdés
francia, francia nyelv, tanulás, nyelv tanulás

2012. júl. 23. 04:47
 1/7 A kérdező kommentje:
*bocsi, fent elnéztem, és oda is leírtam a keresőszavakat, szóval ne foglalkozzatok vele.*
2012. júl. 23. 04:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Függ attól mennyire jó a nyelvérzéked illetve hogy mennyi időt, energiát fektetsz a tanulásba. Ezt sajnos nem lehet átlagolni.
2012. júl. 23. 07:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Otthon egyedül, tanfolyamon, anyanyelvi tanárral vagy francia nyelvterületen?
2012. júl. 23. 08:46
 4/7 anonim ***** válasza:
74%
A fentebb említett feltételektől függően szerintem 1,5 - 3 év.
2012. júl. 23. 09:05
 5/7 anonim ***** válasza:
74%

Hát az emelt szint az olyan középfokú nyelvvizsga tudásnak felel meg kb. Én azt gondolom, hogy egy jó tanárral, kellő szorgalommal olyan 1,5-2 év alatt meg lehet tanulni. De ez függ attól is, hogy korábban tanultál e már nyelvet (mert az elég sokat segíthet, ha már van nyelvtanulói tapasztalatod) illetőleg mennyi motiváció van benned.

Én az olaszt úgy kezdtem el pl, hogy már megvolt angolból és németből is a felsőfokúm. Így nem egészen egy év alatt tettem le a középfokú nyelvvizsgát elsőre. Most készülök a felsőfokra, 3 éve tanulok olaszul. De ezt úgy, hogy az elejétől fogva külön tanárral tanultam, akivel sokkal gyorsabban haladunk, mint mondjuk egy csoportban, rugalmasabb is, illetőleg én itthon is sokat gyakorolok, sok olasz filmet nézek.

2012. júl. 23. 11:24
 6/7 anonim ***** válasza:
ha jók a módszereid akkor 600-700 óra
2012. júl. 23. 17:24
 7/7 A kérdező kommentje:

Itthon, önszorgalomból tanulok, egyenlőre neten találtam pár ingyen leckét, de szeretném megrendelni az ELO francia nyelvkönyveket.

Általánosban németet tanultam 3 évig, most angolt tanulok, bár ezt a két nyelvet pont nem szeretem annyira, szóval nem vagyok/voltam bennük valami hatékony.

Köszönöm a válaszokat. :3

2012. júl. 23. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!