Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hány nyelven lehet megtanulni...

Hány nyelven lehet megtanulni 10 év alatt?

Figyelt kérdés
2012. júl. 25. 10:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Milyen szinten? Az mondjuk eléggé meghatározza.
2012. júl. 25. 11:09
 2/10 A kérdező kommentje:
hát olyan középfokon...tudjak kommunikálni, beszélgetni azon a nyelven elégé folyékonyan...ne kelljen gondolkoznom, hogy most hogy is lesz ez a mondat vagy, hogy is van ez a szó...
2012. júl. 25. 11:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez függ a képességeidtől is, de szerintem egy olyan 4-5 nyelvet meg lehetne tanulni elméletben. Csak ugye, ha "letudtál" egyet, és áttérsz a következőre, akkor amelyiket nem használod az eléggé vissza tud fejlődni.
2012. júl. 25. 12:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Átlagosan 500 órát lehet számolni egy nyelv megtanulására.

Ha sima európai nyelvekről van szó. Az első lehet, hogy tovább tart, de ha egy rokon nyelvet tanulsz később az meg kevesebb, ezért saccra átlagban ennyi jön ki.

Ha napi 1 órát tanulsz az 3650 óra 10 év alatt az 7 nyelv.

Napi 2 óra: 14 nyelv

Napi fél óra: 3 nyelv, vagy annyi se.

De van aki 10 év alatt 10 nyelvet képes elsajátítani, extrém esetben a 20 vagy több is szóba jöhet.

2012. júl. 25. 12:54
 5/10 anonim válasza:
Ha van pénzed meg időd, akkor 4-5 nyelvet is megtanulhatsz ennyi idő alatt! Elmész nyelvtanárhoz, ő megtanítja az alapokt, aztán olyan nyelvterületre utazol, ahol beszélik és tudod használni! Így lehet, hogy többet is meglehet, csak, ha sok nyelvet beszélsz és nem használod, akkor egy idő után elfelejted, én azt mondom, hogy inkább csak 2-4 nyelvet célszerű megtanulni, de azt nagyon jól!
2012. júl. 27. 13:24
 6/10 anonim ***** válasza:

Ez totál az adott illetőtől függ. Van, aki soha életében nem lesz képes középfoknál tovább jutni egyszerűbb nyelvből (pl angol) sem.

És persze attól is függ, hogy mit kell mellette csinálni, jó képességű embernek, akinek lényegileg nincs más munkája kb fél év alatt el lehet jutni angol középről felsőfokra, munka mellett sokkal nehezebb.

Persze attól függ, hogy milyen nyelveket, milyen színvonalon, milyen adottságokkal, mennyi szabadidővel! eezektől függően 1 és 10 között lesz sztem...

2012. júl. 27. 17:20
 7/10 anonim válasza:
Például ha vándorolsz országról-országra, és mindenhol eltöltesz egy-másfél évet, és fogékony vagy,akkor akár 6 nyelvet is elsajátithatsz társalgási szinten, az kb középfok asszem!
2012. aug. 1. 10:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Én 40 éves vagyok, eddig egy idegen nyelvet sem sikerült elsajátítani :-( Totál nincs érzékem hozzá :-(

Illetve lehet, hogy kifogtam a rossz oktatókat, rossz módszereket.

Egyik ismerősöm, aki angolul tud, de nagyon jól, (kicsit németül is), állítja nem mindegy az iskola, a módszer. Ő annak idején 4-5 angol nyelv oktatást is kipróbált, mire sikerült megtalálnia a megfelelőt. (pedig ő kifejezetten nagy agy :-) pl. képolvasó módszerrel olvas)

Az átlag magyart vegyük figyelembe, a kötelező nyelvvizsgát is nehezen veszik a legtöbben. :-( Sokan állítják, nálunk nagyon rossz a nyelvoktatás az iskolákban.

2012. aug. 1. 11:07
 9/10 A kérdező kommentje:
Suliba szerintem nem nagyon lehet megtanulni nyelveket.Ha azok környezetébe mozogsz/ott élsz/ úgy tuti, hogy sokkal könnyebb. De majd kiderül. Most az elsők között lesz az angol és a német, majd utána a spanyol és a francia. Ez a cél. Ha lesz még majd időm és akaratom akkor jön az orosz.
2012. aug. 1. 13:57
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Szép tervek, de iktasd be a magyarból a -ba, -be, -ban, -ben toldalékok használatát. Bocsánat.
2012. aug. 2. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!