Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi jut először eszetekbe egy...

Mi jut először eszetekbe egy magyar 17 éves fiúról, aki vagy németet vagy franciát vagy olaszt vagy spanyolt tanul?

Figyelt kérdés
mindegyikhez írjatok valamit lehetőleg, köszi!

2012. júl. 24. 23:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

német: jó nyelv, támogatom

francia: bagett

olasz: szereti a tésztát

spanyol: mexikói drogdíler

Most ennek mi értelme? :D

2012. júl. 27. 00:24
 12/24 anonim ***** válasza:

németről az jut az eszembe, hogy ez az a nyelv amin le lehetne igázni a világot :D kemény és határozott nyelv...

franciáról a szerelem, a nyelv gyönyörű csengése és persze Párizs...kicsit érzelgős nyelv...

olasz és spanyol...ugyan az...kalandvágyó, szenvedélyes :)

2012. júl. 27. 10:10
 13/24 webnyelv ***** válasza:

Semmi. Valamit mindenkinek tanulnia kell. Ezek közül lehetett választani a suliban. Ezért, azért vagy amazért ezt vagy azt vagy amazt a nyelvet választotta, vagy nem is választhatott, mert egyszerűen berakták valamelyik csoportba. Esetleg a szülői nyomás olyan nagy volt az egyik nyelv iránt, hogy ha akart se tudott volna választani másik nyelvet, mert különben jól elverik otthon. De még az is lehet, hogy fogadott a barátjával, hogy X nyelvet fogja tanulni Y és Z dolog ellenére csak azért is. Nem tudhatjuk, minden lehetséges, még az is, ami most eszembe se jutott. Még az is lehet, hogy egy lány, akibe szerelmes volt, X nyelvet választotta abban a suliban, ezért a fiú is X nyelvet választotta, hogy egy csoportban lehessen vele. De az is lehet, hogy nagyon utált valakit, aki az X nyelvet választotta, ezért a srác meg Y nyelvet választotta, hogy még véletlenül se kerüljön egy csoportba vele. Esetleg szerelmes is volt valakibe, egy másik embert pedig utált és még szülői nyomás is volt, és ezek között mérlegelt, így hozta a döntést, hogy X nyelvet fog tanulni. Az alkalmazott nyelvészet doktori iskolájában ilyen témákból írnak doktori disszertációt: a nyelvválasztás pszichikai okai. Nekem ez jut eszembe róla, komolyan, akár vicces, akár nem.

De biztos, hogy éhes lehetett, mert

német: virslizabáló és sörivó, Oktoberfest rendezvényeken mindig ott van.

francia: kagylózabáló

olasz: spagetti- és pizzazabáló

spanyol: mucsosz mucsacsosz y mucsasz mucsacsasz aqui no se puede aparcar, vaya hombre

2012. júl. 27. 14:24
 14/24 A kérdező kommentje:
nos hát akkor :DD a gondolataitok alapján jó "ízlésem" van a nyelvekhez, maffiózó vagyok(cáfolom), művészlélek vagyok(másképpen szemlélem a világot valóban), romantikus lélek vagyok (egy kicsit),római katolikus(nem vagyok megkeresztelkedve), szeretem a tésztát!:D kalandvágyó, szenvedélyes vagyok (néha már infantilis is XDD) és pizzazabáló vagyok! lol egész jól összeírtátok :DD (olaszt tanulok egyébként:D)
2012. júl. 30. 21:15
 15/24 webnyelv ***** válasza:
Olaszt tanulsz? Akkor biztos te ferdítetted el a pisai Ferde Tornyot!
2012. júl. 30. 23:26
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Német: tetszik.

Francia: nagyon tetszik...

Spanyol: Imádom!

Olasz: Leszel a férjem?

16/l

2012. júl. 31. 20:42
 17/24 A kérdező kommentje:
haha viccesek vagytok!:DD hát, ha Db.-ben laksz?! :P // sajnos nem én voltam(XD), a rosszul megépített alap vagy a talaj miatt süllyedt meg az egyik oldala(talán)
2012. aug. 1. 23:54
 18/24 webnyelv ***** válasza:
Húha, kiemelted a kérdést! Nem volt elég kielégítő a válaszunk? Pedig jó sokat írtam a válaszba és sok más válasz is érkezett. Mit óhajtasz még, mit írjunk?
2012. aug. 7. 20:53
 19/24 A kérdező kommentje:
hahaa tudom, hogy már nincs túl sok értelme csak túl kíváncsi vagyok...: D
2012. aug. 7. 22:34
 20/24 webnyelv ***** válasza:

A 16-ossal mikor talizol?

Szerintem majd hívd el egy étteremben és pizzára hívd meg, olasz pizzára!

2012. aug. 8. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!