Hogy lehet sok nyelvet egyszerre fejleszteni?
Angolból már felsőfokú szinten vagyok, már csak a szaknyelvet kell megtanulnom, spanyolból közel az angol szintjén vagyok, németből középszinten és most kezdtem az oroszt. Ezzel azt hiszem be is zártam a kapukat, nem kell több nyelv, viszont ezeket szeretném tökélyre vinni. Viszont most úgy érzem, hogy az orosz kezdetek nagyon lefoglalnak, ha mondjuk visszatérnék a németre, 'elfelejtenék' oroszul. Az angolt persze folyamatosan fejlesztem.
Más tud ennyi nyelvet folyamatosan fejleszteni? Szinten tartani én is tudom őket, de.. nem egyszerű. :/ Ha valaki volt már így, megoszthatná, hogy hogy oldotta meg a dolgot.
Én angolul időnként mailezek egy angol anyanyelvű ismerősömmel, németül is néha egy anyanyelvűvel vagy barátokkal, olaszul is néha anyanyelvűvel és barátokkal.
Ami fejleszthet is, az ez az oldal, mert nem éppen egyszerű szövegek vannak itt, és ugyanaz a szöveg több nyelven is elérhető, minden nap tesznek fel friss híreket, el is olvasható, meg is hallgatható, én mindig találok itt új szavakat minden nyelven:
Fent válthatsz nyelvet. Angol, spanyol, német, orosz nyelv is választható!
Az is segíthet, ha a nyelvkönyveidet átlapozgatod időnként, és pl. a szövegeket egyik nyelvről a másikra lefordítod. Pl. angol nyelvkönyv angol olvasmányát németre, spanyolra, ez elég szórakoztató is, bár jobb lenne, ha valaki át is tudná olvasni.
Érdemes még pl. naplót írni mindenféle általános, érdektelen dolgokról is, és minden nap vagy minden héten más nyelven írod, vagy ha nagyon ráérsz több nyelvre is lefordíthatod egy nap. Bár ez a szinten tartás, te a fejlesztést kérdezted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!