Lehetséges egyszerre tanulni ennyi nyelvet? A részletezés lejjebb.
Iskolán kívül elkezdtem spanyolul tanulni. Gond nélkül megy, nagyon gyorsan haladok, nagyon könnyen jegyzem meg a dolgokat, az elméletet első elmagyarázás után megértem és használni is tudom, a szókincsem eddig körülbelül 500 szóból áll 3-4 hét alatt.
Most nyáron különösen ráfekszek a spanyolra, hogy iskolaidőben ne legyen olyan megerőltető. Azonban túl kevésnek érzem, és tudom, hogy többre lennék képes. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e a spanyollal párhuzamban olaszt tanulni? Olasz alapismereteim vannak, a két nyelv elméleti része nagyon hasonló, a szavak is sok helyen hasonlítanak egymásra. Lehet-e olyat, hogy egyik héten az olaszt, másik héten a spanyolt helyezem előtérbe? Nyilván a tempó lassabb, de lehetséges ez kitűnő nyelvérzék segítségével?
16 éves vagyok, most megyek 11. osztályba. Nagyon nagyon jó felfogókészségem van, nagyon jó a nyelvérzékem is. Egy elég elit iskolába járok, és mint mindenhol, itt is most kellett a fakultációkat bejelölni. Emelt szinten fogom tanulni jövőre a bioszt (ugyanis biosz szakon vagyok), a németet (9 éve tanulok németül, a nyelvvizsgát a kisujjamból kirázom, ezt a faktot csak szintfenntartásért jelöltem be, és hogy bővítsem a tudásom, itt nem sokat kell majd tanulnom), a kémiát (orvosira akarok jelentkezni, ide kell a biosz és kémia emelt szinten), és emelt óraszámban az angolt (ez alapból bele van kalkulálva az órarendbe, mindenki emelt óraszámban tanulja).
A helyzet az, hogy sem a biosz, sem a német, sem az angol nem okoz semmiféle problémát, ezek nekem nem megterhelőek, pár perc rákészülés elég nekem rá. Ezért gondoltam, hogy a spanyol mellett az olasz nem jelentene gondot, főleg most nyáron nem.
Én nem merném a kettőt párhuzamosan alapszintről. Max. úgy, hogy az egyik minimum középszint és úgy mellette az alapoktól kezdeni a másikat. Német-angol nyelvszakos gimibe jártam és volt h ezt a 2 nyelvet is kevertem, az olasz és a spanyol pedig még közelibb rokona egymásnak.
De ha te úgy érzed, hogy menni fog, vágj bele, nem veszíthetsz semmit. Legfeljebb az egyiket abbahagyod/elhalasztod következő nyárra, ha nagyon megterhelő a kettő együtt. :)
21/L
Vágj bele :) Abszolút nem sok :)
Én jövőre oroszt és finnt kezdek alapszintről, spanyolt és lengyelt egy kicsit felsőbb alapszintről :D . Nagy ügy. Mellette megvan angol, német és szlovák felső.
18/L
Igen, igazán, de nekem a nyelvtanulás a hobbim úgyhogy :D
Kezdj bele, fér abba az agyba, szurkolok:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!