Össze tudok zavarodni, ha egyszerre több nyelvet tanulok? Igaz az, hogy a nyelvvizsga semmit sem ér?
Egyéntől függő lehet, mennyire zavar be két nyelv párhuzamos tanulása. Én angolt és németet tanultam egyszerre és nem volt jellemző a szavak keverése vagy az összezavarodás.
A nyelvvizsga sokat ér, főleg ha felvételi előtt állsz, mert plussz pontot ad. Sokat jelent, ha álláshírdetésre pályázol, mert feltételezi a papír, hogy nyelvet is beszélsz.
A nyelvvizsga értéke csekély az olyan állásinterjúkon, ahol rögtön idegen nyelven folyik az elbeszélgetés vagy külföldön kell munkát vállalni. Ott a ténylegesen beszélt tudásszint szükséges a papírok helyett.
Röviden: Tanulható két nyelv párhuzamosan zavar nélkül és saját magad felmérése vagy jövőbeni pontok szempontjából érdemes nyelvvizsgát tenni.
maga a nyelvvizsga fontos (felvételinél, munkánál főleg külföldön), de alapjába véve a magyar nyelvvizsgának semmi értelme. túlbonyolított, és csak az a lényeg h minél többet leakasszanak rólad. nem az eredeti célért van már nyelvvizsga (nem tudom itt érti e valaki mit akarok mondani :) ).
sztem egy angol anyanyelvű ember se tudná 100%-ra megcsinálni, mert minden lóf.szba belekötnek.
bár ez az egész már nem a kérdéshez vonatkozik:D
"Össze tudok zavarodni, ha egyszerre több nyelvet tanulok?"
Egy-két szótévesztés lehet, de ezt a problémát eltúlozzák.
"Igaz az, hogy a nyelvvizsga semmit sem ér?"
Igen, azok szerint, akiknek nem sikerült a nyelvvizsgájuk :)))
Komolyabbra fordítva a szót, a nyelvvizsga jelez valamit, de azt tudni kell, hogy pl. a tárgyalóképes nyelvtudás messze a felsőfokú tudás felett van.
20:44
"alapjába véve a magyar nyelvvizsgának semmi értelme"
Halkan megjegyzem, hogy nincs olyan, hogy "magyar nyelvvizsga". A magyarországi nyelvvizsgák az európai szabályozásnak felelnek meg.
Tudom, hogy a GYK-n divat Magyarországot szidni, de akkor legalább valami valós indokot találjatok rá, ne meséket találjatok ki.
Nem hiszem, hogy a nyelvek összezavarása lenne a legfőbb gondod. Inkább az, hogy nem lesz elég energiád mindegyikre.
Nyelvtanulás szempontjából a középfokú vizsga annyit jelent, hogy folyékonyan beszélni még nem tudsz, de van egy tűrhető alapod a továbblépéshez. A felsőfokú nyelvvizsga az, amit meg kell céloznod a folyékony kommunikációhoz. Azonban, ahogy előrehaladsz, úgy lesz egyre kellemesebb a tanulás is, míg a végén már szórakozás, úri passzió... :-)
A Rigó utcai nyelvvizsga egy rettenet, a valóságtól elrugaszkodott és szemellenzős. Válassz bármi mást, csak azt ne.
Üdv
Zs
"Halkan megjegyzem, hogy nincs olyan, hogy "magyar nyelvvizsga". A magyarországi nyelvvizsgák az európai szabályozásnak felelnek meg. "
én meg még halkabban megjegyzem, h hülyeségeket beszélsz.
igenis van külön ilyen h "magyarországi nyelvvizsga".
"Az Európai Unió közösségi szinten nem szabályozza a nyelvtudást igazoló bizonyítványok elismerését, a közösségi jog tehát nem rendelkezik erről. Az egyes tagállamok saját hatáskörükben szabályozzák, vagy nem szabályozzák a tagállamon kívül szerzett nyelvvizsga-bizonyítványok elismerését, értékelését. Ebből következik, hogy a Magyarországon szerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat az Európai Unió tagállamai eltérően értékelhetik."
és a magyar nyelvvizsga semmi.
09:35
Nem a nyelvvizsgabizonyítványok elismerésének jogi kérdéseiről beszélek, hanem a nyelvismeret fokozataira vonatkozó szabványokról. Úgy látszik, még magyarul is meg kellene tanulnod.
nehéz bevallani h nincs igazad, igaz?
"Halkan megjegyzem, hogy nincs olyan, hogy "magyar nyelvvizsga". A magyarországi nyelvvizsgák az európai szabályozásnak felelnek meg."
"európai szabályozás" - nem, nem az EU szabályozza a nyelvvizsgát, hanem a tagállamok, külön külön saját maguknak.
és az előző hozzászólásomban szereplő idézetnek köze sincs a nyelvvizsga elfogadásának jogszabályaihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!