Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Össze tudok zavarodni, ha...

Össze tudok zavarodni, ha egyszerre több nyelvet tanulok? Igaz az, hogy a nyelvvizsga semmit sem ér?

Figyelt kérdés
2012. máj. 4. 20:20
1 2
 11/12 anonim válasza:

Munkavallalasnal nem mindenhol kernek nyelvvizsga papirt, de sokszor leellenörzik a tenyleges nyelvtudasi szintet. Ha iskolaba akarsz jelentkezni, akkor viszont sok helyen elöiras a nyelvvizsga!

Ha kulfoldi munkavegzesen torod a fejed, a magyar allami nyelvvizsgat inkabb feletsd el. Valaszd helyette a nemzetközi vagy europai verziot, mert a magyar allamit nem fogadjak el, sajnos meg az egyetemeken sem igazan (pl. kulfoldi tovabbtanulasnal) es torekedj a minel magasabb fokozatra (pl. Svedorszagban egyetemre min B1 szintu angol kell). Az europai skala 3 szines, A1-A2 alapfok, B1-B2 kozepfok es C1-C2 felsöfoknak felel meg.

A targyalasi szint elerese sok mindentol fugg, altalanossagban erösebb tudas kell hozza mint egy közepfok, de ha idegen nyelvu interjun veszel reszt, a kiejtes nagyon sokat emel (vagy ront) az eszlelt szinten.

2012. máj. 7. 08:37
 12/12 anonim válasza:
19 vagyok, angolból és németből megvan a felsőfok. Az első idegennyelvem a német volt, amikor elkezdtem az angolt tanulni, akkor a kötőszavakat mindig németül mondtam, mert már berögzültek...De kis idő után már minden ok volt. Elkezdtem spanyolul is tanulni, most pedig örülök, hogy tudok angolul, mert óriási segítség. Vannak hasonló szavak (pl: public transport - transporto publico, continue - continuar, és még sorolhatnám jó sokáig...). Így könnyen meg tudom érteni, ha valakivel beszélek, vagy ha olvasok egy cikket.
2012. jún. 1. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!