NÉMET! "Örülök, hogy kaptam tőled egy e-mailt" Hogy fejezem ki?
Figyelt kérdés
Ich binn glücklich, denn ich habe einen Mail von dir bekommen?2012. jún. 22. 23:06
1/8 anonim válasza:
Ich bin glücklich, dass ich einen Email von dir bekommen habe.
2/8 anonim válasza:
Es freut mich, dass ich von dir einen E-Mail bekommen habe.
3/8 anonim válasza:
Ich freue mich darüber, dass ich eine E-mail von dir bekommen habe.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Mentek a zöld mancsok!
2012. jún. 22. 23:58
5/8 anonim válasza:
Ravergirl írta le jól, én is igy írtam volna nem írom le mégegyszer. A többi egy fél éve sem tanul németet :(
6/8 A kérdező kommentje:
Én is ezt használtam végül!
A kommenteket köszönöm, zöld mancsokkal hálálkodtam! :)
2012. jún. 24. 22:09
7/8 anonim válasza:
Most miért kellett lepontozni? Édes istenem.. Mert megmondtam hogy hibás amit a többi írt, és Ravegirl írta jól? Én kérek elnézést, hogy megmondtam hogy melyiket használja a kedves kérdező, mert még hülyének nézik, hogy nemtud egy egyszerű mondtatot alkotni. Ennyire szörnyű, hogy 3-ból 1 ember tud németül? Nem kell lepontozni, csak bújjni a német könyvet és tanulni...
8/8 anonim válasza:
Én a másodikat írtam és bevallom, hogy eltévesztettem, a "von dir"-t az "eine E-mail" után kellett volna írnom. Az es freut mich pedig teljesen jó, azt jelenti, hogy örülök..
Szóval nem zavar, ha kijavítanak, örülök is neki, mindenki hibázhat, mint ahogy van, hogy a magyar nyelvben is hibázok, pedig az anyanyelvem. Csak azért pontoztalak le, mert azt hiszed, hogy ennyi hiba miatt fél éve tanulom a németet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!