Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A spanyolban is van a franciáh...

A spanyolban is van a franciához hasonló anyagnévelő? Tehát pl Szeretnék almát enni akkor Quisiera comer manzana vagy a manzana elé kell még valami?

Figyelt kérdés
2012. jún. 20. 14:33
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Mert ugye franciául: Je voudris manger de la pomme
2012. jún. 20. 14:35
 2/21 webnyelv ***** válasza:

tömören: nincs!

esetleg unas manzanas

És ami a franciában en, az olaszban ne, az sincs a spanyolban:

fr: J'en veux deux. ol: Ne voglio una

sp: Quiero una.

3/21 A kérdező kommentje:
* je voudrais
 4/21 webnyelv ***** válasza:

Én is kérdezhetek? A de la pomme helyett nem jobb a des pommes? vagy mindkettő jó?

A kérdésre visszatérve, pl. la manzana, una manzana lehetne még, attól függően, hogy egy konkrét almára vagy általában egy almára gondolsz.

2012. jún. 20. 14:42
 5/21 anonim ***** válasza:

unas manzanas, vagy semmi, szerintem! (vagy una manzana)

Kérdezhetek én is, ha van itt spanyolos? Feltettem már külön is, de nem érkezett válasz, és nagyon érdekelne, ezért bátorkodom itt "offolni". :$

Spanyolban az "x"-et mikor ejtjük x-nek (tehát mint magyarul), és mikor ejtjük h-nak (spanyol "j/g")? Erre nem tudtam rájönni, mármint, hogy van-e szabály...

2012. jún. 20. 14:47
 6/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors választ:) A de la pomme a helyes:)Je voudrais manger des pommes-> Szeretnék almákat enni

Utolsónak: nyugodtan offolhatsz engem is érdekel minden ami a spanyollal kapcsolatos:D

2012. jún. 20. 15:03
 7/21 A kérdező kommentje:

Ja és ha már itt vagytok leírnátok nekem a fontosabb "összeolvadásokat"? gondolok itt oylanokra hogy: A +el = al

KÖSzönöm:D

2012. jún. 20. 15:05
 8/21 anonim ***** válasza:

de el = del

Így hirtelen ez jutott eszembe, de írok majd még, ha eszembe jut valami más is. :)

(És továbbra is várom a választ, az x-es kérdésre, de úgy tűnik, senki sem tudja. :((( )

2012. jún. 20. 15:07
 9/21 webnyelv ***** válasza:

Én is csak a de + el = del és az a + el = al összeolvadásra emlékszem. Da elöljáró van a spanyolban, vagy az csak az olaszban? Ha van, tuti azzal is összeolvad.

X betű van egyáltalán a spanyolban? Én nem nagyon hallottam róla... Itt tedd fel a kérdést, egész biztosan alapos választ fognak rá írni: [link]

2012. jún. 20. 15:28
 10/21 webnyelv ***** válasza:
Feltettem a belinkelt fórumon az x-es kérdésed. Remélem, hamarosan válaszolnak.
2012. jún. 20. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!