Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jó a nyelvérzékem, de hogy...

Jó a nyelvérzékem, de hogy vágjak bele egy új nyelvbe a nyáron? (17/L) És milyen nyelvet?

Figyelt kérdés

Most fejezem be a 10. osztályt. Nyelvi osztályba járok és nagyon jó is a nyelvérzékem. Angolból középfokúm van, németet tanulok, de az elég gyatrán megy, mivel a tanár nem követel semmit én meg sajnos nem veszem rá magam itthon, nem annyira tetszik a nyelv.

Szeretnék majd sok (vagy legalábbis sok) nyelven beszélni. Angolt sztem egy időre kipipálhatom, abból jövőre majd megye emeltre, némettel meg nem tudom, hogy foglalkozzak-e. Azt mondják, hogy angol+német alap, meg ezen kívül valami más. Angol ugye megvan, de a nyáron szeretnék még egy nyelvet. Németet ajánlatos?:\

Mindegy, nem azt szeretnék:D Franciára gondoltam, vagy nem is tudom... Viszont különtanárhoz nem tudnék járni, így van esélyem? Oldalakról tanulnék+zenék, filmek.

De igazából nem tudom, hogy kezdjek neki.

Szerintem tényleg jó vagyok a nyelvekben és olyan pocsékolásnak érzem, hogy az angolon kívül nem tudok semmit:((

2012. jún. 14. 14:58
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
100%
20/20-as hsz-omat szeretném bővíteni: francia esetében sok az anyanyelvi beszélő, de kevés ember szokta megtanulni idegennyelvként
2012. jún. 28. 13:17
 22/23 anonim ***** válasza:
61%

20/20-as

Nagyon precízen leírtad, hogy ha itt vagy ott akar élni, akkor mit tanuljon. De szerintem induljunk ki abból, hogy egy magyar ember próbáljon meg boldogulni Magyarországon. És csaka VÉGSŐ esetben menjen külföldre.

2012. jún. 28. 23:00
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha érdekelnek az alternatív nyelvtanulási módszerek akkor az input nyelvtanulásnak nézz utána. Szerintem 2 hónap alatt segít, hogy elsajátítsd az alapokat.

[link]

[link]

3. nyelvként a franciát érdemes megtanulni. Van egy varázsa, ami miatt már érdemes elkezdeni tanulni. Engem főként a francia zene vonz, emiatt tanulnám meg én személy szerint a nyelvet.

http://www.youtube.com/watch?v=VmsSvsvkDGE&feature=related

2012. jún. 30. 00:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!