Azzal tanulom a nyelvet, ha napi pár oldalt kézzel lemásolok egy angol könyvből?
Persze.
Én még csak le se másoltam, hanem rengeteget olvastam, meg filmeket néztem, és megtanultam így.
Most a spanyollal csinálom ugyanezt. Lehet így nyelvet tanulni, hidd el. :)
10:04, én is próbáltam, de nagyon lassan haladtam, rengeteget kellett a szótárt bújni. :(
Te milyen szinten álltál, mikor elkezdtél olvasni?
10:04-es vagyok.
Angolból nagyon-nagyon kezdő szinten álltam, mikor elkezdtem olvasni (kb. be tudtam mutatkozni, és ennyi), spanyolból pedig egyetlen szót tudtam, azt, hogy köszönöm. :)
Olyan könyvet kezdtem el olvasni, amit már ismertem nagyon jól (Harry Pottert), és az angol esetében a magyarral, a spanyol esetében az angollal tudtam párhuzamosan olvasni.
Szótárt nem nagyon használtam, mert úgy tényleg nem lehet haladni, csak unalmas.
Olvastam, olvastam, akkor is, ha semmit nem értettem belőle. Figyeltem az ismétlődéseket, a más nyelvnek köszönhetően felismerhető szavakat... (pl. angol után a spanyol elég felismerhető elsőre is)
Az első könyvet vagy egy hónapig olvastam, de a végére már tök jól kezdtem érteni. Közben néztem spanyolul filmeket (szintén olyat, amit ismertem már, de feliratot nem tettem rá, csak figyeltem a szöveget), meg dalszövegeket kezdtem megtanulni kedvenc musicalekből. Ezeket más nyelven szintén ismertem már. Megvolt a spanyol CD, netről letöltöttem hozzá a szövegeket, és elkezdtem tanulni. Itt kicsit többet szótáraztam, hogy tanuljam is a szavakat.
A spanyolt 2010 novemberében kezdtem így el, mára legalább 50 könyvel elolvastam (teljesen ismeretleneket is), ismeretlen filmeket is megnézek, mindent értek, és imádom.
E-mailezek, igyekszem a passzív szókincsemet aktívvá változtatni, ezzel is szépen haladok, de azért még van hova fejlődnöm. Beszélni nem nagyon van sajnos alkalmam, de egyelőre nem baj, nekem mindig ez szokott lenni a sorrend: olvasás, hallgatás, írás, beszéd. Mivel tudom, hogy némettel és angollal ez már bevált, ezért nem türelmetlenkedem.
Azért tűnik lassúnak a tempó, mert közben mást is tanulok (nem nyelvet), és dolgozom is, tehát nem ez teszi ki a napomat, de azért a folyamatos fejlődés szerencsére megvan.
Imádok amúgy nyelveket tanulni, már most azon gondolkodom, melyik legyen majd a következő. :)
Szerintem ez jó módszer, legalábbis nekem tetszik, még akkor is, ha nem tudok mondjuk két-három hónap nyelvtanulás után olyan szinten "gagyogni" a pár ismert szóval, mint, aki nyelviskolában tanulja. Nem zavar, mert az nem az én taktikám.
(Persze kinek mi válik be.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!