Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vegyem fel a német nyelvet is...

Vegyem fel a német nyelvet is az angol mellé, habár nincs nyelvérzékem?

Figyelt kérdés

Mérnökire járok,jövőben leszek másodéves.Idegennyelvként az angolt tanulom. Másodévtől lehet választani a német nyelvet is, mint idegen nyelv.

A probléma ott kezdődik, hogy nincs nyelvérzékem. Angolt elég régóta tanulok, de nem tudnék kommunikálni angolul. A németet azért venném fel, mert műszaki téren a német is van olyan fontos, mint az angol.

Van értelme felvenni? Az angolnál is ott a probléma, hogy nincs kivel gyakoroljam a nyelvet, az angol filmekben meg túl gyorsan beszélnek és érthetetlen számomra.

2010. júl. 15. 16:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A hozzáállásod szar.

Nincs ilyen, hogy nyelvérzék, csak hozzáállás és motiváció van.

Azért nem tudsz kommunikálni angolul, mert nem gyakorlod, illetve nem kommunikálsz angolul. Ezt is meg kell tanulni, másképp nem megy.

Van értelme felvenni, nagyon fontos manapság a nyelv.

Persze azért ne menjen a mérnöki tárgyak rovására...

2010. júl. 15. 16:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Vedd fel a németet is, de ne add fel az angolt sem. A képességek csak gyakorlással fejlődnek. Ha nem érted a filmeket, akkor hallgass angol érettségi hanganyagokat, és csak utána térj vissza a filmekre! Menj külső nyelvtanfolyamra, ott segítenek kifejleszteni a képességeket. Ott jobb a tanárok hozzáállása, és nem mondaná egyik sem, hogy reménytelen vagy. Hidd el, nagyon sokan nem mernek azon a fokon írni, vagy megszólalni, ahol most tartasz!

A rossz nyelvérzéken is lehet segíteni. Legyél motivált, legyél kitartó, és csak azért is folytasd! Működni fog! Never give up!

2010. júl. 15. 17:40
 3/6 A kérdező kommentje:

Értem, hogy mit akartok mondani. A hozzáállásom szerintem megvan, csak gondolok a többi műszaki tantárgyra, mert ugyebár azokon van a hangsúly. Nyelvtanfolyamokra sajnos nincs időm, az egész napom lefoglalja majd az egyetem. Sajna olyan sűrű az anyag, hogy majdnem minden nap reggel 8-tól délután 6-ig, van amikor este 8-ig ott ültünk (nem is kell mondjam, hogy csak fizikailag, mert szellemileg már nemigen). És persze ez az órarend mellett még tanulgatni is kell otthon.

Mno nem panaszként írtam a fentieket, sőt nem is érdekes, mert fel fogom venni a németet...egye fene. Az angolt eddig sem hagytam volna el, ez fog maradni az elsődleges idegennyelv. A németet csak önszorgalomból szeretném felvenni, mert sok hasznom válhat belőle.

Köszi a biztató szavakat...aranyosak vagytok.

2010. júl. 15. 18:30
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
A szólistákat rendszerint utazás közben vettem végig.
2010. júl. 16. 21:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az angol filmeket is csak nézni kell.

Kezdetnek ajánlom a CNN-t.

Én is úgy voltam vele, hogy semmit nem értettem semmiből. Majd elkezdtem nézni. Napi 1-2 órát, volt amikor csak háttérnek volt benyomva, de azzal is fejlődik az ember.

Az elején semmit nem értettem, zavar, de nem adtam fel. Pár hét után már egész jól értettem mindent, szóval itt csak sokat kell halhatni, utána menni fog.

2010. júl. 16. 22:03
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnek üzenem, mi az hogy NINCS nyelvérzék? Képzeld, ilyen igenis van, és elsősorban ez határozza meg, hogy ki hogyan teljeseít egy adott nyelvből. Ezt lehet korrigálni szorgalommal, meg motivációval, de azért a jó nyelvérzék elengedhetetlen!
2010. nov. 8. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!