Angol. Ahogy az első is mondta, ehhez van a legtöbb tankönyv, tananyag, ezt tudják a legtöbben így könnyű olcsón tanárt is találni. Aztán ott a sok zeneszám, a filmek, amiket eredetiben tudsz nézni - ezekből is angolul van a legtöbb.
Meg szerintem maga a nyelv se nehéz, főleg a ragozások miatt - az igéknek nincs annyi alakjuk, mint sok más nyelvben, a mellékneveket meg a főneveket nem toldalékolod, a főneveknek nincs neme...
Hogy melyik a legkönnyebb vagy melyikhez van a legtöbb segítség? Angollal úton-útfélen találkozik az ember, ezért sok ragadhat belőle. No ez persze nyelvvizsgához nem elég, tanulni is kell.
Szerintem a holland, ill. a skandináv nyelvek a legkönnyebbek, kivéve a dánt a kiejtése miatt. De az angol sem olyan veszett nehéz, bár van benne néhány buktató, pl. sok igeidő.
Szerintem a bolgár (az is indoeurópai) sem lehet túl nehéz, nem nagyon van benne sok ragozás, de már nem nagyon emlékszem. A cirill betűket mondjuk meg kell tanulni.
A román milyen, nagyon nehéz? Az igeragozás talán nem annyira vészes, a névszóragozást nem ismerem. De szerintem a holland a legkönnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!