Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » NÉMETESEK! A főnevek névelőjét...

NÉMETESEK! A főnevek névelőjét hogyan tanultátok meg?

Figyelt kérdés

Én egyszerűen nem tudom megtanulni a főnevek névelőjét.

Ha dogát írunk vagy felelünk akkor persze bemagolom az egészet, de pár hét múlva már egyre se emlékszem, és hiba tudom a főnevet /mert azt nem is kell tanulnom már az órán megjegyzem/, de ha nem tudom a névelőt, akkor nem ér szinte semmit. Ti milyen módszert használtok arra h megmaradjanak a névelők is a fejetekben?

2012. máj. 30. 17:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez az oldal is sok segítséget ad.

[link]

2012. máj. 30. 21:19
 12/16 anonim válasza:
95-ös akkor nagyon rendes vagy:)
2012. máj. 30. 21:21
 13/16 anonim ***** válasza:

Köszönöm!

Mihez képest vagyok rendes? Azt hiszem, mindenki szívesen segít a másiknak, ha tud, mert az igen jó érzés. Olyan, mint ajándékot adni. És örömet szerez, ha van kinek "adnom"! Borzasztó jó érzés, hogy legalább valamiben tudok másoknak segíteni, hogy megkönnyítsem a munkáját.

2012. máj. 30. 21:28
 14/16 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek! :) főleg neked 6,7,8-as sztem sokat tudtál segíteni, ki is írtam amiket itt leírtál és majd megtanulom, biztos h segíteni fog, mert nekünk ezt nem mondta el a tanár, csak azt mondta tanuljuk meg mindegyiket külön-külön és ennyi.
2012. máj. 30. 21:28
 15/16 anonim ***** válasza:
21.19-nek: csak egyet néztem meg, mégpedig a "nőnemet". Azt írja a te linked, hogy a "die Alpen" nőnemű. Ez egyszerűen nem igaz, mert többes számú főnév, ezért "die" a névelője.
2012. máj. 30. 21:33
 16/16 anonim ***** válasza:

16/16

Sajnálom, hogy magadra vetted a kritikát, nem tudtam, hogy te írtad azt, amit megadtál segítségképpen.

Ami a dicsőségemet illeti, nem szállt a fejembe, annak ellenére, hogy már több német nyelvkönyvet írtam. Én már egy idős, 70 éves nyelvtanár vagyok, és nem magyar az anyanyelvem. Ezért hálás lennék neked, ha kijavítanád azt, amit nem fogalmaztam meg ízlésed szerint. Azt pedig tanúlságképpen írom le neked, hogy mindent figyelmesen kell elolvasni, és a hibákat jelezni, nem kritikátlanul elfogadni, mivel a neten olvastad. Ha tudtam volna, hogy itt a fórumon az embernek nem érdemes segítenie, mert Isten tudja, milyen kifogásokat találnak ki egyesek. Igazad van abban, hogy csak jó sok pénzért kell segíteni, ingyen ne csináljon az ember semmit, mert azt egyesek semmibe veszik.

2012. jún. 2. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!