Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent ebben a szövegben...

Mit jelent ebben a szövegben az 'Apfelanbauer'?

Figyelt kérdés

Sie stecken noch mitten im Studium, und schon beraten sie erfahrene Manager: Studentische Unternehmensberater liefern gute Arbeit für wenig Geld.

Von diesen Studenten gibt es immer mehr. Über 50 studentische Unternehmensberatungen bieten ihre Dienste bundesweit an. Sie sind meist als gemeinnützige Vereine organisiert, agieren aber wie richtige Unternehmen und werden immer professioneller.

Sie bearbeiten viele Aufträge, z. B. organisierten sie einen Markttest für einen französischen Apfelanbauer, erstellten ein Konzept zur Flächennutzung der Deutschen Bahn oder analysierten den Markt der Zeitarbeitsfirmen.

2012. máj. 23. 16:30
 1/9 anonim ***** válasza:
"almatermesztő"
2012. máj. 23. 17:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Érdekes, hogy nem megy feljebb a 95%, pedig már sok pluszt hozzáadtam...
2012. máj. 23. 19:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Köszönöm a kedvességét. Igyekszem jól dolgozni. Azért nem megyek 95 fölé, mert sokan lepontoznak, csak úgy szórakozásból, akkor is, amikor teljesen nyilvánvalóan jó a válaszom. Ez eléggé bánt, főleg olyankor, amikor sokat dolgozom, és igyekszem a legérthetőbben elmagyarázni valamilyen bonyolult nyelvtani kérdést azoknak, akiknek nem telik magántanárra. Különben ismerem a határaimat, tudom, milyen sokat kellene még tanulnom, mert így 70 felé már kijelenthetem, hogy egy élet nem elég ahhoz, hogy az ember egy nyelvet úgy megtanuljon, amiről már azt lehetne állítani,hogy ez megfelelő. Ha ilyen szempontból nézem, akkor pedig azt mondom, hogy a 95% - kal túl is van értékelve a tudásom.
2012. máj. 23. 20:10
 4/9 A kérdező kommentje:

Még egy dolog tisztázásra szorulna:

'Sie bearbeiten viele Aufträge' ez szerintem 'sok megrendelést felvesznek' - jól értelmezem?

2012. máj. 23. 20:31
 5/9 A kérdező kommentje:
Egyébként a stílusából, lendületéből és a hozzáállásából 30 körül gondoltam először - nem azért írom ezt, mert a nők szeretik ha bókolnak nekik, csak mert tény.
2012. máj. 23. 20:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Ma tényleg jó napom van!

De most nem látom, mit kérdezett, ill. mit kérdeztél. Szerintem tegezzük egymást nyugodtan.

Nem emlékszem a mondatodra, csak arra, hogy az igét nem jól értelmezted. Szerintem "feldolgozni". Úgy emlékszem, megrendelésekről írtál, és azokat kell feldolgozni. Valószínűleg, kinek, mit, hova...

2012. máj. 23. 20:54
 7/9 A kérdező kommentje:

OK, maradjunk a tegezésnél.

Amire kérdeztem, az a kérdés alatti szöveg utolsó mondatának az eleje:

'Sie bearbeiten viele Aufträge, z. B. organisierten sie einen Markttest für einen französischen Apfelanbauer, erstellten ein Konzept zur Flächennutzung der Deutschen Bahn oder analysierten den Markt der Zeitarbeitsfirmen.'

Itt az a gondom, hogy a 'sok megrendelést feldolgoznak' az mintha nem illene bele annyira a szövegbe - ezért gondoltam, hogy inkább 'sok megrendelést felvesznek' jelentésben szerepel - vagy ezt már egyszerűen nem jelenti?

2012. máj. 23. 21:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Amire kérdeztem, az a kérdés alatti szöveg utolsó mondatának az eleje:

'Sie bearbeiten viele Aufträge, z. B. organisierten sie einen Markttest für einen französischen Apfelanbauer, erstellten ein Konzept zur Flächennutzung der Deutschen Bahn oder analysierten den Markt der Zeitarbeitsfirmen.'

Sok megbízást dolgoznak fel, pl. egy francia almatermesztő számára primér piackutatást végeztek, a Deutsche Bahn (Német vasútak) számára kidolgoztak egy területfelhasználási koncepciót, ill. munkaerő-kölcsönző cégek piacelemzését végezték el.

Megfelel ez a fordítás?

2012. máj. 23. 21:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm szépen!
2012. máj. 23. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!