Létezik olyan, hogy valaki különösebb idegennyelvi tudás nélkül egy adott nyelven néz mindent, eleinte nem érti, de később megtanulja csak úgy magától?
én így voltam az angollal :D
egyik nyáron gondoltam egyet és kimentem Amerikába xd nyaralás céljával, és ott előbb utóbb megtanultam hellyel közzel a nyelvet
hmm
akkor végülis lehetséges hónapok alatt... mert hogy nekem magnóhallgatásra kéne rágyúrni de nagyon... a szavakat meg nyelvtant tudogatom, de amit ismerek szót, még azt sem tudom megérteni ha nem olvasom, hanem hallom... de akkor ha hallás után tanulnám meg jórészt a nyelvet akkor ezzel nem is lenne gond...( ez az elmélet) :D:D
Ez csak az én véleményem, úgyhogy úgy olvasd.
Szerintem meg lehet tanulni egy nyelvet csak hallgatással. Csak ez iszonyú lassú dolog. Mondjuk minimum 10 év. (Hacsak nem vagy iszonyatos nyelvzseni.)
Normális módszerrel meg max 3.
És ha megtanultad, akkor is csak a beszéd fog menni, a helyesírásod borzasztó lesz.
Azért, ha élő ember beszél hozzád, és tanítja a nyelvet az egészen más.
De persze nem árt jókorán elkezdeni mindenféle eredeti nyelvű szöveget hallgatni. Csak mellette rendesen is kell tanulni. Ami meg ugyanennyire fontos, hogy helyes kiejtéssel tanuld a szavakat, különben tényleg nem fogod megérteni, ha szólnak hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!