Az baj ha én mondjuk 3 nyelvet szeretnék tanulni vagy 4et?
Mért lenne baj? Legyél tolmács. De mi az a 4 nyelv? Angol, francia, gondolom német, és talán a negyedik a svéd vagy az olasz (csak tippelek)
Amúgy megnézem én azt, hogy a korosztályodnál jobban tudsz angolul...
8dikos.. korosztálya 14-15 éves diákok, és megvan a középfoú angol nyelvvizsgája, akkor nyilvánvaló hogy már elég sokat tud
am szerintem ne érdekeljen ha kritizálnak szerintem jó ha sok nyelven tudsz külföldre is kimehetsz simán és legalább nem lesz gondod, és télleg lehet tolmács, vagy fordító..
a németen NAGYON érdemes lenne elgondolkoznod! Magyarországon az angol után még mindig a legfontosabb nyelv, és külföldön is nagy hasznát veszed. ezenkívül a német és az angol nagyon jó ugródeszka a többi germán nyelv megtanulásához, rengeteg a hasonlóság. most kezdtem el hollandot tanulni, szinte 0 energiát igényel, annyira hasonlít a kettő, szavak, nyelvtan, minden. gondolom, a svéd sem sokkal távolibb.
szerintem ha 4 nyelvet szeretnél tanulni, akkor az angol és a francia mellett elsőként (én legalábbis) a németet hoznám be. utána a spanyolt, utána az oroszt és utána a többi nyelvet, amit már konkrétan a jövődhöz igazítasz, vagy épp csak hobbiból tanulod.
mivel nyolcadikos vagy és nyelvvizsgád van, kb. nyelvzseni lehetsz (vagy mázlid van és jó tanáraid, de ez elég ritka), ne érdekeljen, ki mit mond! ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy.
én most angolul-hollandul tanulok (németet már letudtam), egyetemen szeretnék spanyolul, később esetleg oroszul. érdekes, engem a francia nem vonz egyáltalán, borzalmas hírét hallom az osztályban: logikátlan és gyorsan nehezül, ráadásul nekem a kiejtés-dallamosság sem tetszik...
Ha ennyire érdekelnek a nyelvek, miért ne? Gimis koromban én is gyakorlatilag 4 nyelvet tanultam egyszerre, 2 kötelező volt a gimiben (német, francia), másik kettőt meg magánúton tanulgattam (angol, olasz), és végül az utóbbi kettőből mentem nyelvszakra egyetemre. Gimi alatt közben elkezdtem spanyolt és hollandot is tanulni minimális szinten, mert megláttam szövegeket ezeken a nyelveken és nem tudtam ellenállni. :D Portugál nyelvkönyvbe is belelapoztam egyszer, abban is kicsit elmélyedtem, meg sok más nyelvkönyvet lapozgattam akkoriban.
A fizika, kémia tantárgyakat nem csíptem én sem, bár utólag nem bánom, hogy azokhoz is van minimális lövésem.
Ha nem kevered össze ezt a sok nyelvet és szívesen foglalkozol velük, akkor csak hajrá! Fiatalon eléggé fogékony az ember agya, ilyenkor érdemes tanulni!
De arra figyelni kell, hogy legyen 1-2 nyelv, amiket nagyon komolyan veszel, hogy ne aprózódjon fel az energiád és végül egyiket se fogod igazán tudni, mindegyiket csak kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!