Angol középszintű érettségin hogyha több szót írtam a levélbe a kelleténél nagyon lepontoznak?
Egyáltalán nem. A megoldókulcsból idézek:
"Ennél a feladatnál nem kell pontot levonni azért, ha a szöveg hossza meghaladja a megadott intervallum felső
határát. "
Nyelvvizsgán fordulhat elő, hogy levonnak 1-2 pontot, mert X %-kal túllépted a felső határt, de ez sem mindegyikre jellemző szerencsére. Érettségin nincs ilyen.
Azért szokták tanácsolni a tanárok hogy adott szószámon belül írd meg a levelet/esszét, mert a sokkal hosszabb levélben több hibát véthetsz (helyesírás, nyelvtan, felesleges elemek) amik ronthatják a levél minőségét, amiatt pedig vonhatnak le pontot (nem sokat, max 1-2-t) illetve azért se 'szeretik' a hosszú írásokat, mert nekik is több időt kell rá szánniuk a javítás során :D
Nem lesz több százalékod azért, mert tudsz írni, holott szerintem fontos dolog :P
Felesleges is amúgy regényt írni, nem tudom már mi a meghatározott szószám az érettségin (rég volt :D), de azért találták ki azt a bűvös intervallumot, mert abból is szépen fel lehet mérni, hogy az illető milyen képességekkel bír, milyen jegyet érdemel. :)
De nyugi, a mennyiség miatt itt nem kapsz pontlevonást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!