Jó tanácsok az angol középszintű érettségi feladataihoz?
Hallott: olvasd el a szöveget, lesz rá időd. Fülelj és ne mindig az első gondolatot írd le. Mert becsapós hogy elhangzik a szó ami a szövegben van és az is jó. Nem mindig! A szöveg többi részére figyelj folyamatosan.
Nyelvhelyesség: Itt olvasd el kétszer is akár a feladatot. Mert van amikor nem a jó megoldást kell bekarikázni hanem a rosszat! Vagy a szavak számát határozza meg! Az utolsó héten én is belefutottam egy ilyenbe.
Levél: figyelj arra hogy ne vonj össze semmit, tagold a szöveget, kövesd a megadott pontokat, tartalmilag jó legyen, követhető legyen, ne csapongj ide-oda. A lezárás olyan legyen amilyennek kell lennie: ha hivatalos akkor annak megfelelő, ha baráti akkor annak.
Írásodra figyelj oda, egy barátnőm a the szócskán csúszott el a próbán, tt-nek látszott így -1 pont..
Szerintem ennyi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!