Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanácsok az érettségi előtti...

Tanácsok az érettségi előtti utolsó hónapra?

Figyelt kérdés
Hogyan érdemes ismételni, tanulni a véghajrában? Hogyan tudok lenyugodni és a maximumot nyújtani érettségin? Nagyon kéne a jó tanács, bioszból emelt szinten, kémiából közép szinten megyek. Az orvosira szeretnék bekerülni.
2011. ápr. 2. 16:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Oszd be jól az idödet és a tananyagot. Mivel gondolom évközben is tanultál,igy inkább csak átkell ismételned a dolgokat. Én pl. úgy csináltam,hogy 1,5 órát tanultam egy tantárgyból. Igy nézett ki: 9-10.30 Magyar Utána egy óra pihi.11.30-13 töri stb. Nekem bevált. De volt olyan hogy kicsit csaltam :) És igy egy nap végig mentem kb. 3-4 tantárgyon. Sok sikert !
2011. ápr. 2. 16:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Ne egyszerre próbálj sokat megtanulni, hanem sokszor keveset, és mindenképp folyamatosan tanulj, semmiképp se hagyd a nagyját az utolsó napokra.

Nem baj, ha izgulsz szóbeli előtt, mire bekerülsz, már csak túl akarsz lenni rajta (hacsak nem lesz olyan mázlid, mint nekem, hogy első vizsgázó leszel, és minden ökörséget összehordasz), írásbelin is az izgalom kb az első 15 percig tart.

2011. ápr. 2. 17:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát, ez attól függ, hogy eddig mennyit tanultál, mennyi hiányzik még, és milyen a tanulási stílusod. Ninc olyan tanács, ami mindenkinek beválna. Szerintem oldj meg korábbi írásbeliket, hogy lássad, hol akadsz el, és annak nézz utána.
2011. ápr. 2. 17:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Megoldottam már az eddigi összes biosz-kémia érettségit, többnyire jól is sikerültek, bár váratlan feladatok mindig vannak. Egyszer már mindent megtanultam, és lassan már az ismétlés végére érek. Mégsem akarok semmittevő lenni és lazsálni. Az, hogy mindent átismételtem a bio-kémiára vonatkozik,nem a magyar-matek-töri részre. Ötöseim vannak többnyire, és mindenki azt mondja utóbbi háromra ennyi bőven elég, nem kell ismételni, mert szövegértés az egész ill. a matek egyszerű feladatokból áll. Bár én már nem tudom, kinek mit lehet elhinni... Tanulásomról annyi, hogy inkább úgy jegyzem meg könynen az anyagot, ha hangosan is elolvasom ill. felmondom. Akkor ált. mindig ötöst írok, míg ha csak magamban olvasgatom, akkor nem. Relatív sokat tanulok, néha azonban megunom és két napig nem bírok ránézni a könyvre. Tudom, ez rossz módszer, de néha iszonyatosan sok a tananyag és gyorsan kell lenyomni. Valamint néha sok időbe telik még rászánom magam a tanulásra. Van aki esetleg most érettségizik rajtam kívül?
2011. ápr. 2. 18:09
 5/7 anonim ***** válasza:
én de mindenből közép szinten. Am ha te az orvosi egyetemre akarsz bejutni akk a kémiát mért nem próbálod meg emelt szinten? több pontod lenne...
2011. ápr. 2. 18:22
 6/7 anonim ***** válasza:
kitartás nem kell izgulni azon parázni hogy nem tudom ha megtanultad az úgyis jönni fog..
2011. ápr. 2. 21:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi...eddig is ideges voltam, de most... Azért nem teszek kémia emeltet, mert sikerült mindkét középfokú nyelvvizsgám (angol, német) így megkapom érte a 40 pluszpontot. Ha minden jól megy a biosz emelt miatt is, így fölösleges még egy emelt. Más jó tanács?
2011. ápr. 2. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!