A véleményetekre lennék kíváncsi, ti hogyan csinálnátok? Emelt német érettségi előtt, még egy középszintű érettségit érdemes letenni? (többi lent! )
- Némettanár szeretnék lenni, tehát mindenképp emelt szinten fogok érettségizni németből. Az lenne a kérdésem, hogy jövőre - azaz 11-ben - érdemes-e megcsinálnom a középfokú érettségit is, úgymond gyakorlásként, vagy "fölösleges", hiszen úgyis még egyszer mennem kell majd.
- A tanárnő szerint, aki meg tudja csinálni a középfokú nyelvvizsgát, az az emelt érettségit is tudja. Előrehozhatom akár az emelt érettségit is?
- Ami miatt gondolkozom, az az, hogy jövőre érettségizem informatikából és utazás és turizmusból is, ezért nem tudom, hogy be merjem-e vállalni még a németet is ezek mellé.
Nagyon megköszönném a segítségeteket!
Minél többet foglalkozol egy adott dologgal, annál jobban fog menni. A döntés csak rajtad áll.
Bár én már nagyon rég jártam suliba, nem látom át a mai rendszert.
én csak emeltet tettem németből, és végül megbántam, mert bár jó lett, nem ilyen irányba tanultam tovább (nem számított ez a tárgy, így a pluszpont se) és csak pontot vesztettem vele, hogy a mondjuk 95-100%-os közép helyett egy 86%-os emeltem volt.
középfokú nyelvvizsga után mentem emeltre és tényleg megcsinálható azzal a tudással. előrehozható, akkor teszed le, amikor csak akarod, de fontos, hogy tudd, csak egyszer futhatsz neki a gimi alatt, ha elrontod, már csak gimi után pénzért teheted le újra.
Köszönöm a válaszokat!
Igazándiból a némettel szeretnék majd foglalkozni, szóval mindenképpen kell majd az emelt érettségi.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!