Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nekem nem tetszik, hogy a...

Nekem nem tetszik, hogy a nyelvvizsgát elkerülni akarók a cigány, vagy a eszperantót választják. Vélemények?

Figyelt kérdés
2012. márc. 31. 09:05
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
27%

az a "tipikusan magyar" nagyon kellett a végére ugye??

Csak úgy kérdezem,te nem magyar vagy????

Vagy minek érzed magad???

k.urvára fel tudnak idegesíteni az ilyen emberek

2012. ápr. 1. 22:56
 22/36 anonim ***** válasza:
0%

Mert szerinted a magyarokra (a többségre) nem jellemző az irigykedés, a többi ember ócsárolása, a "dögöljön meg a szomszéd tehene" mentalitás...

Amúgy mindannyian tudjuk, hogy a sztereotípiák megfoghatatlan, üres, kevés valóságtartalmú fogalmak. De attól még lehet mondani. Mert senki sem fogja úgy érteni, hogy ez a kijelentés az összes magyarra vonatkozik.

2012. ápr. 4. 17:46
 23/36 anonim ***** válasza:

Igen,ahogy mondod,szerintem a magyarokra ku.rvára nem jellemző a többi ember ócsárolása,meg a többi rágalom amiket felhoztál,és a munkakerülés!!

Ezt is a libsi szarnak sikerült szépen elterjesztenie,a sok hülye meg szajkózza tovább magáról...

Rád lehet hogy jellemző,de ez ugyan úgy általánosítás!!

Ez ócsárlás,és a legjobban az bas.sza fel az agyam,hogy ezt magyarok mondják,saját magukról!!

Még ha egy cigány mondaná,vagy egy román....de nem..saját magunkat járatjuk le ezekkel a baromságokkal!!

Ha szerinted a Magyarság ilyen mentalitású lenne,hogy a francba bírnánk már itt több mint ezer éve????

2012. ápr. 4. 18:14
 24/36 anonim ***** válasza:

Nem értem a felháborodást. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez. Mondtam, hogy nem értek egyet a sztereotípiákkal, de tény, hogy nem vagyunk a legösszetartóbb nemzet.

Engem amúgy abszolút nem érdekel, ki milyen nemzetiségű, minden embert egyénileg ítélek meg. Szóval ha valaki a magyarokat szidja, engem kb. annyira bosszant fel, mintha az etiópokat szidná. Amikor én mondok olyat, hogy "tipikus magyar mentalitás", v. hasonló, inkább csak poénból mondom, nem véresen komolyan gondolom.

2012. ápr. 4. 18:21
 25/36 anonim ***** válasza:

Akkor ezt mond,hogy nem vagyunk túl összetartóak,a további rágalmazásokat pedig hanyagold

De párszor már bizonyította a történelem,hogy ha igazán szükség van rá,tudunk azok lenni...

És ha a családod szidják azt is les.zarod??

A nemzet,és a család is egy közösség,amiben te is ugyan úgy benne vagy mint én,és ezzel a magyarozással,meg ócsárlással lényegében saját magad is szidod,meg lejáratod.

És ha egy külföldi valaki a nemzeted ócsárolja,mivel te is benne vagy,téged is ugyan úgy ócsárol

2012. ápr. 4. 20:27
 26/36 anonim ***** válasza:
A nemzet egy kitalált, mesterségesen megalkotott közösség. Hiszen a 10 millió ember nem ismeri egymást személyesen, más és más a társadalmi státuszunk, stb. Szóval azért nem ugyanaz, mint egy család.
2012. ápr. 4. 20:59
 27/36 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam hogy ugyan az,de mind a 2 egy közösség

Mind a kettőben összeköt valami a többi emberrel

A nemzetben a nyelv és a kultúra,szokások

2012. ápr. 4. 21:30
 28/36 anonim ***** válasza:
Annyit akartam ezzel mondani,hogy ha bármelyiket is szidják,azzal téged is szídnak,és megítélnek
2012. ápr. 4. 21:31
 29/36 anonim válasza:
88%

Én eszperantóból vizsgáztam. Szerintem egyeseknek itt túl nagy az arca.

Már eleve a kérdés is hibás kisöreg. Nyelvvizsgát elkerülni akarók. Ugyanúgy kell nyelvvizsgázni eszperantóból vagy lováriból is, és hidd el nekem, az sem könnyebb.

A nyelvtanulás olyan, mint a matek. Van akinek könnyebben, van akinek nehezebben megy. És bocsássál már meg nekem, hogy 4 évet rohadok főiskolán, a belemet is kitanulom, hogy szerezzek egy szakmát, amiből meg tudok élni, és nem elég, hogy azt rendesen kitanulom, még egy falat beraknak elém, ezt a nyelvvizsga dolgot, ami csak arra jó, hogy súlyos pénzeket lehúzzanak rólam.

Mégis, minek menjek el angol vagy tanfolyamra, amikor van egy kicsivel egyszerűbb lehetőség. Nem mindegy, hogy milyen nyelvből van vizsgám, amikor a büdös életben nem akarok kimenni külföldre, és eggyiket sem használom úgysem soha?

Úgyhogy nem kéne lenézni a másikat, aki már le is tett egy keveset az asztalra. Próbáld te megtanulni az eszperantót, ha azt hiszed, szerinted olyan könnyű, meg fogsz lepődni.

2012. ápr. 13. 13:06
 30/36 anonim ***** válasza:
73%
A kérdezőt nagyon nem értem. Mi a francért tanuljon angolt/németet az, akinek nincs rá szüksége? Természetes dolog, hogy mindig a legkönnyebb utat választjuk a céljaink eléréséhez. Ilyen az emberi természet, és ez jó. Ha nem tetszik, lehet elköltözni a bolygónkról :D
2012. ápr. 13. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!