Nekem nem tetszik, hogy a nyelvvizsgát elkerülni akarók a cigány, vagy a eszperantót választják. Vélemények?
Engem nem zavar. majd rájönnek, hogy nem sokra mennek vele.
Az eszperantót még megértem amúgy, de hogy a cigányt miért választják, azt sose értettem. Nem hiszem, hogy annyira könnyű nyelv.
Nagyon nem értek egyet veletek.
Vannak speciális helyzetek.
Például gyerekszülés után kezdted el az egyetemet, sikerült is elvégezni, diplomát meg nem kapsz, mert nincs nyelvvizsgád. Mondjuk szívesen dolgoznál a köz szférában, ahol a nyelvtudást úgyse használná semmire. A fizetés egy sokkal nagyobb diplomával, mint anélkül.
Jó rendben a nagy számú eszperantó nyelvvizsga nem pont ezt mutatja, de általánosítani akkor se szép dolog.
Amit meg nem nagyon kéne elfelejteni, hogy akit felvettek államira, és bejár órákra, attól azt kérdezik a vizsgán, amit leadtak anyagot.
Míg nyelvet a legtöbb helyen alig tanítanak. Tehát egy nyelvvizsga az igenis több százezer Ft lehet. Nem biztos, hogy mindenki megengedheti magának.
Na mindegy, nem akarok védeni senkit, mindenkinek joga van azt csinálni, amit akar. De ez a mentalitás, hogy "Te is diplomás vagy, meg én is, pedig neked csak eszperantóból van nyelvvizsgád." Annyira tipikusan magyar...
Hozzátenném nekem egyik fenti nyelvből sincs, valszeg nem is lesz sose.
Kérdező, én egyetértek veled. A mai világban egyrészt az alapműveltség része, hogy az ember legalább egy élő idegen nyelven tudjon valamit (és ezt nem én állítom, lehet utána olvasni), másrészt én mindig ideges leszek attól, ha azt látom külföldön, hogy a turista nem tud segítséget kérni senkitől, mert a saját nyelvén kívül nem tud mást. És akkor ott áll, néz, és adott esetben az anyanyelvén leszólít egy-két embert, akik persze nem tudnak mondjuk magyarul. A múltkor egy bevásároló központban leállított egy arab diák angolul (Kérdezett valamit) és mondta, hogy én vagyok az 5. ember, akit kérdez, mert eddig senki nem tudott se angolul se németül, nem értették mit akar. És egy egyszerű útbaigazításos kérdés volt, egy alapfokú tudással el lehetett volna mondani.
Aki meg azt állítja, hogy nem lehet nyelvet tanulni, mert drága az hazudik.
Érdekes mód nálunk középsuliban 2 nyelv is kötelező volt. Ja és sajnos elég rosszul oktatták, így én itthon egyedül leültem tanulni. Egyedül, nem tanárral és nem tanfolyamon. Mikor leérettségiztem akkor már 2 középfokúm volt, azóta ez gyarapodott, szintén egyedül készültem fel a felsőfokú angolomra. A nyelvérzékem átlagos, úgyhogy olyan kifogás sincsen, hogy "sz@r a nyelvérzékem". Nekem erről ez a véleményem. Azt még hozzá tenném, hogy volt egy angolos társam, aki kijelentette a tanárnak, hogy ő nem fog angolt tanulni, mert egyrészt nincs rá szüksége, másrészt ő félig német és az az anyanyelve. Ez 3 éve volt, most külön tanárra költi a megspórolt pénzét, mert mégiscsak kell neki az angol, de mikor ingyen oktatták neki, akkor még persze ezt nem tudta... A legtöbb emberek az a baja, hogy akkor nem tanulta meg a nyelvet, amikor lehetősége volt rá.
Mennyi okos tojás!
Mit idegesít téged hogy ki miből teszi le a nyelvvizsgát?A te életedet nem befolyásolja.Vagy csak dicsekedni akartál hogy neked van másból nyelvvizsgád?
Amúgy nem olyan könnyű mint ahogy az terjesztve van.Hiszen a bukás arányok elég magasak.Én tanultam németet és eszperantót is és nem tartom a németet egy fokkal sem különb nyelvnek.
Az aalpműveltséghez meg annyit hogy van egy két ismerősöm akinek angolból van nyelvvizsgája (nem alap),de olyan hülye hogy nem alkalmaznám semmikép.
Illetve alapműveltséghez hozzátartozik az is hogy nem nézünk le mást, akinek más a nézete!
Lehet lepontozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!