Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért számít az eszperantó...

Miért számít az eszperantó könnyű nyelvnek?

Figyelt kérdés

Szerintem pont azért nehéz nyelv, mert mesterséges, ezért nem áll rá természetesen a beszédközpont, mint a természetes nyelvekre.

Adott először is egy nagyon furcsa kiejtés, hangzás, ami nem hasonlít semmire, csak egy ronda spanyol-szerűségre időnként germán és szláv eredetű szavakkal.

Egy különös írásmód, ami abszolút nem intuitív, akármennyire is követi a kiejtést.

Megpróbáltak egyszerű nyelvtant kitalálni hozzá, elég érdekes módszerrel pl. határozatlan névelő eltüntetése (nem értem mi értelme volt, főleg, hogy a határozott meg megmaradt), esetek behozása (ez aztán tényleg egyszerű dolog, angolban pl. nincsenek), ez a szavak végződéséből való mondatszerep-megállapítás meg a török nyelvre hajaz.

Adott tehát egy nyelvtani katyvasz, amiben semmire se lehet megérzéssel rátalálni, mert teljesen különálló nyelvek nyelvtani logikája van benne összekutyulva.

1-2 éve megpróbáltam eszperantóul tanulni, akkor szembesültem a fent említett dolgokkal.

Pár hónapja viszont elkezdtem románul tanulni, azt mondják rá, hogy elég nehéz nyelv, a legnehezebb újlatin nyelv meg ilyenek, nekem mégis sokkal könnyebb, mint az eszperantó, mert mivel természetes nyelv, teljesen intuitív.

Valakinek vannak még hasonló tapasztalatai?

2012. márc. 21. 21:29
1 2
 11/11 anonim válasza:
100%
Én kb. 2 hónap alatt megtanultam középszinten, szerintem nagyon könnyen tanulható nyelv, bár nekem elég jó a nyelvérzékem.
2013. okt. 7. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!