Szerintetek sikerülhet, belevághatok?
Le kéne tennem a szakmai nyelvvizsgát angolból, de egyenlőre alapfokon állok. Mennyi idő alatt fejleszthetem fel magam erős középfokra hogy letehessem a szakmait is?
Minden nap tanulnék angolt, plusz hanganyagot is használnék, filmeket is tudnék nézni angolul.
Szerintetek?
Én elmentem 2 intenzív tanfolyamra, 4 héten át napi 5x5 óra volt. Az első alapfokról középfokra hozott fel, a következő inkább a szókincsemet bővítette, erősítettem a középfokú tudást.
Aztán magántanárral kicsit több, mint 3 hónap alatt, heti 2x2 órában a szakmai nyelvvizsga felkészítő könyve alapján haladtunk a felkészülésben. Nem tagadom, elsőre nem lett meg a vizsga, mert nehéz volt és el is rontottam, de aztán sikeresen átmentem :)
Összességében szűk fél év, de szinte mindennapos gyakorlással és célirányú felkészüléssel.
Hajrá
Utolsó vagyok...
Nagyon lelkesen kezdtem én is, de nagyon elegem is volt belőle a végére :P Szóval előre ne ígérj semmit és ne is tervezz... kell a szorgalom, kitartás, elszántság, akarat, anélkül nem érsz célba!
Tedd helyre a nyelvtant (nekem 1 tanfolyam volt, 4 hét), aztán bővítsd a szókincsedet (újabb 4 hét) és végül építheted rá a szaknyelvet, begyakorolhatod a leveleket, tételeket, szókincset és olvashatsz témábavágó cikkeket a neten vagy nézhetsz videókat, híreket, tudósításokat. Gyakorolj és tanulj! :)
Alapfokról középfokra menni kb. 200-300 óra tanulás átlagosan. Gondolom, a szakmai nehezebb egy mezei középfokú vizsgánál. (Számoljunk úgy, hogy 1000 szaknyelvi szó és kifejezés megtanulását jelenti, ami kb. 2 hónapi munkát igényel napi 1-2 óra tanulással.)
Mindent egybevetve ha nyaktörő ütemben tanulsz, reggeltől estig, akkor 2 hónap, ha csak intenzíven, pl. napi 3 órát tudsz rászánni munka vagy tanulás mellett, akkor 3-4 hónap.
20:39
Kezdetben kitartás, önfegyelem meg más ilyesmik, aztán már mánia és abba se bírja hagyni felsőfokig. A legtöbb ember ott rontja el, hogy nem jut el eddig a pontig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!