Éppen most állok választás előtt. Most kellene kiválasztanom hogy melyik idegennyelvet akarom másodikként tanulni. Most németet tanulok. Ezelőtt már 5 évig tanultam angolt de nagyon utálom a nyelvet. Lehetne még választani olaszt és oroszt is. Az olaszt választanám mert azt mondják hogy azt viszonylag könnyű tanulni. Arra lennék kíváncsi hogy ti melyiket választanátok a helyemben.
2012. márc. 4. 12:57
1/9 anonim válasza:
Angol... Fontos, német után pedig különösen könnyű tanulni. Persze hátrány, hogy emiatt össze tudod keverni őket.
Az olasz nem feltétlen könnyebb az angolnál, emellett sok hasznát nem is vennéd, hacsak nem Olaszországba készülsz (tanulás, munka, stb.)
Szerintem az olasznál az orosz is hasznosabb Magyarország szempontjából.
2012. márc. 4. 13:20
2/9 anonim válasza:
Én tanulok olaszt is és angolt is, és szerintem az angol könnyebb nyelv mint az olasz, mrt az angolba alig van ragozás, az olaszba meg igen sok, szóval az angolt választanám, de ha nem szereted az angolt, akkor csak szenvednél vele, úgyhogy inkább olasz, mert az egy nagyon szép nyelv, és a kiejtése is pofon egyszerű,. Az oroszról nem tudok nyilatkozni.
2012. márc. 4. 15:57
3/9 anonim válasza:
Egyértelműen az angol. Manapság az angoltudás nem egy választási lehetőség, hanem egy szükséges dolog az élet és a munka bármely területén. Aztán ha ezen felül beszélsz még nyelveket, az nagy hasznodra válhat, de angolul manapság tudni kell.
2012. márc. 4. 17:27
4/9 anonim válasza:
Angol > Francia + Olasz + Spanyol + Nemet egyutt a nagyvilagban...
2012. márc. 4. 20:20
5/9 anonim válasza:
Az előző két válaszolónak teljesen igaza van.
Bármilyen normálisan fizető munkakörben tudni kell angolul.
Az angol maga a torta, a többi nyelv csak hab rajta.
Ha nagyon a szíved csücske az olasz nyelv, akkor tanuld az angol mellett. Tényleg nem a legszebb nyelv az angol szerintem sem, de elsősorban a hasznosságát kell nézni.
2012. márc. 4. 22:41
6/9 webnyelv válasza:
Hasznossága miatt, ahogy írták, az angolt javasolnám, még ha nem is nagyon szereted. De ha nagyon rosszul vagy tőle, válaszd az olaszt, igaz, azzal sokra nem lehet menni, de legalább nem fogsz szenvedni, amíg nyelvet tanulsz. Mondjuk az orosz hasznosabb talán, mint az olasz.
5 évet tanultál már angolt? Akkor angolul is tudsz már valamilyen szinten?
2012. márc. 5. 12:11
7/9 A kérdező kommentje:
Igen általánosba 5 évig tanultam angolt csak középsuliba átraktak németes csoportba. Az a baj hogy kezdem felejteni az angolt. Alapból sem voltam valami jó angolos mert soha sem szerettem a nyelvet. A németet szeretem az angollal ellentétben. Tudom hogy az angol világnyelv meg minden de nem akarok úgy bemenni minden órára hogy utálom már magát a nyelvet.
2012. márc. 5. 15:05
8/9 webnyelv válasza:
Ha jó tanárt kapsz, megszeretheted az angolt is.
De ha német mellé tanulsz mondjuk olaszt, meg azon kívül is tanulsz valami világnyelvet/hasznos nyelvet, az se rossz. Jó lenne inkább az angolt tanulnod, de végülis nem dől össze a világ, ha más nyelvet tanulsz helyette.
De attól is függ, hol akarsz majd elhelyezkedni.
2012. márc. 6. 13:33
9/9 anonim válasza:
szeret-nem szeret, angolt kéne tanulnod. ez egyre jobban elvárás lesz minden munkánál. utána jöhet a többi nyelv.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!