Melyik nyelvet könnyebb meg/tanulni: a németet vagy az olaszt?
Átlagos nyelvi képességű, átlagos szorgalmú gyerek kezdi majd szeptemberben második nyelvként az angol mellett.
Valami objektív -tanártól független- megítélés kellene, mivel a leendő tanárokról semmit nem tudunk. Köszönöm!
Eszerint a 6. legkönnyebben elsajátítható nyelv az olasz, a 10. legnehezebb a német. De tényleg a német nehezebb. De kérdés, hogy merre tanulna tovább. Ha mérnök akar lenni, a németet ajánlanám, viszont olasz után a spanyol jobban menne. Na meg mihez van kedve? Mert a nyelvtanulást nagyon megnehezíti, hogy ha valamit ellenérzéssel csinál, és a németet sokan nem szeretik, mert nem szép nyelv.
Az olasz egyértelműen könnyebb, mint a német. De a németnek is megvan a maga szépsége.
A németben nehéz, hogy a főneveket a névelővel együtt kell megtanulni. Az olaszban a legtöbb esetben kikövetkeztethető a végződésből a főnév neme, a németben ez ritkább eset.
A német szórend eléggé kötött, erre nagyon oda kell figyelni, az olaszban ez kevésbé probléma.
Angol után egyébként én kicsit nehezebben álltam rá az olaszra, mint a németre, mert fura volt, hogy a melléknevet mindig egyeztetni kell a főnévvel, meg maga a nyelv kicsit szokatlan volt egy darabig.
Az angol után én párhuzamosan kezdtem az olaszt és a németet. Számomra - talán meglepő - de nem a németnél hanem az olasznál láttam több hasonlóságot a szavakban. Sok szónak az első szótagja angolul és olaszul megegyezik, vagy hasonló hozzá.
Olaszból az alap rigó utcai nyelvvizsgát 6 hónap után, a közepet 1 év után szereztem meg.
Németből az alapfokhoz 10 hónap a középhez majdnem két év kellett.
Az olaszban több sikerélményem volt, könnyebb a szabályok betartása is. Én az olaszt választanám ha gyorsabb sikereket szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!