Melyik nyelvet érdemes tanulni?
Szeretem a nyelveket. Idáig angol tanultam és szeretnék mellé másik nyelvet tanulni .
Az érdekelne ki melyik nyelvet tudná tanácsolni? Melyik nyelvnek a legkönnyebben elsajátítható a kiejtése , nyelvtana egy olyan embernek akinek különösebb nyelvérzéke nincs.Melyiket érdemes tanulni a jövőre vonatkozóan?
A keleti nyelv a jelrendszerük miatt nem jönnek be.Az oroszt pedig bonyolultnak találom bár nagyon tetszenek a szláv nyelvek.
VÁROM MINÉL TÖBB OLVASÓ VÉLEMÉNYÉT, VÁLASZÁT!
köszöni egy 32 éves ffi

Ha a hasznosságot kérdezed, akkor mindenképp német vagy spanyol.
Spanyol talán könnyebb.

A spanyolra magam is gondoltam . Amiatt mégsem foglalkoztam vele mert azt , hogy egy országban melyik nyelvet beszélik a földrajzi helyzete és gazdasági kapcsolatai határozzák meg.Nem hiszem , hogy Magyarország élénk gazdasági kapcsolatot folytatna Dél-Európával vagy Közép-és Dél- Amerikával.
Félre ne értse senki ez nem kioktatás akar lenni csak személyes vélemény.

Azért így elég nehéz segíteni...olyan nyelvet is akarsz, ami könnyű, meg hasznos is...könnyű lenne a spanyol, de azt nem akarod, mert nem lenne nagyon hasznos itt Mo-on, amik hasznosak lennének, azok viszont nehezek...szláv nyelvek, német...
Tanulj olyat, amit tetszik, mert olyannal úgysem fogsz megbirkózni, amit nem szeretsz...

Ha szereted a nyelveket, akkor miért 'csak' angolul beszélsz? Hogy lehet valamit úgy szeretni, hogy nem is ismered, nem tudod milyen?
Leghasznosabb az angolon kívül egy magyar számára a német, de a francia is hasznos lehet. Kiejtésben, helyesírásban könnyebb a német, sőt, Németországgal jelentős gazdasági kapcsolatunk is van. Ilyen alapon az orosz is nagy kérdőjel, hogy érdemes-e újra tanulni, jelentős nagyhatalom és piac az is, ahogy Kína is.
Én németül és angolul beszélek, következő nyelvem a francia lesz, mert régóta vonz és kedvelem is a kultúráját. Az orosz és egyéb szláv nyelvek nem tetszenek kicsit sem, ahogy a távol-keletiek sem... Spanyol vagy francia van a kalapban, de a francia jobban érdekel. :)

Első válaszoló vagyok.
Németül és angolul felsőfokon beszélek, több mint egy éve tanulok spanyolul.
Tehát azok közül adtam tanácsot, amiket ismerek.
A német nem kérdés, hogy hasznos, ezt gondolom senki nem vonja kétségbe. Az angol után/mellett Magyarországon a leggyakrabban használt nyelv, megkockáztatom, hogy sok területen még mindig az angol előtt áll. (pl. az én szakmámban is.) Viszont állítólag nem könnyű tanulni. Ezt nem tudom megítélni, mert nemzetiségi iskolában, nem idegen nyelvként, hanem második nyelvként tanultam, tehát nem "hagyományos" nyelvoktatási módszerrel. Nekem nem volt nehéz, én nagyon szeretem, de megértem, hogy a lazább angol után valakinek ez annyira nem jön be.
A spanyol az angol után kifejezetten könnyű, én konkrétan angolul tanulom a spanyolt, és a legtöbb mondatszerkezet, kifejezésmód, stb. megegyezik. Sokszor szinte csak a szavakat kell kicserélni.
Azt nem tudom, miért gondolod, hogy a világ legelterjedtebb nyelve nem hasznos, de ha így érzed, akkor tényleg nem megfelelő választás számodra.
Viszont kb. eljutottunk oda, hogy valami okból (nehéz, vagy nem hasznos) a legtöbb nyelvet kizártad...
A románról nem tudok nyilatkozni, de ezt én is hallottam róla. Engem az a nyelv nem nagyon érdekel, de ha neked tetszik, tanuld azt.
Minden nyelv, amit ismersz, hasznos, és az is kérdés persze, hogy mire akarod használni. Amit viszont utálsz, azt sosem fogod megtanulni.
26/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!