Két nyelvet milyen beosztással érdemes tanulni?
Hát, szerintem ezt neked kell kitapasztalni, mert nem egyformán működnek az emberek.
Én anno két idegen nyelvvel foglalkoztam egyszerre napi szinten, és nem okozott gondot a váltás. (Gyakorlatilag külön "treníroztam" magam arra, hogy pl. angolul néztem TV-t vagy hallgattam zenét, közben németül tanultam a tananyagot, vagy fordítva, német TV-t néztem és angolul olvastam könyvet...) Ez nekem így külön tetszett, de volt olyan ismerősöm, akinek szigorúan egyik nap az egyik, másik nap a másik nyelv működik, mert ő meg azt szereti, ha semmi sem zavarja közben.
Jelenleg egy idegen nyelvet tanulok csak, és most pl. már elég elfoglalt vagyok ahhoz, hogy még egybe nem akarok belekezdeni, amíg ezzel nem jutok el valami magasabb szintre. Ergo, én magam is változtam, és amit a felhőtlen iskolaévek :P alatt meg tudtam tenni, az most munka mellett már nem megy sajnos úgy. :(
Szerintem próbáld ki mindkét verziót, és meglátod, hogy neked melyik válik be. :)
Szia!
Kérdező! Te melyik két nyelvet tanulod, és milyen szinten állsz belőlük? Ezeket egyedül tanulod otthon, vagy iskolában, esetleg nyelviskolában?
Engem is érdekel az, hogyan lehet és célszerű egyszerre tanulni két nyelvet úgy, hogy az hatékony is legyen? :)
Szia!
Az angolt (felsőfok) már "csak" szinten tartom, napi szinten használom is. Most a franciát tanulom itthon, egyedül, és még az mellé szeretnék felvenni egy másikat, ami úgy tűnik a spanyol lesz. :)
Szia!
Te is eljuthatsz oda. :)
Bennem is van irigység, ami inkább motivál, hogy tanuljak...
Franciából már előrébb járok, mint spanyolból, ugyanis spanyolt még soha nem tanultam, de franciát már itthon kicsit igen.
Most azzal próbálkozom, hogy naponta 1-1 órát szánok mindkettőre külön-külön, de az az 1-1 óra intenzív.
Reggel annyival korábban felkelek, és letudom az egyiket, majd délután a másikat. Én így tervezem.
Te hogyan próbálod kivitelezni ezt? Spanyolból milyen szinten vagy most? Nyelvcsere (angol-spanyol) érdekel?
18:36
Vagy a kétnapos váltás lesz, vagy amit te is írsz, hogy naponta 1-1 óra mindkét nyelvből. Csak az a baj velem, hogy amikor nagyon benne vagyok egy témában, akkor nehezen váltok, és ez vonatkozik más dolgokra is. :) Spanyolból teljesen kezdő vagyok, csak pár napja kezdtem el! Angolból sok mindent megértek, de a beszéd nem igazán megy, mert nem feküdtem rá, úgyhogy ezt is csak most kezdeném el intenzívebben. Úgyhogy a nyelvcseréhez én még nagyon alattad állok, bár nem tudom, pontosan hogy gondoltad; levelezés, személyes beszélgetés, Skype? (Még nem csináltam ilyet.) :)
19:04
Te hol tartasz a spanyolban? Miből tanulsz? Én a Kertész-féle három részes tankönyv első leckéit bújom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!