Érdemes vepsze, vót és nyenyec nyelvet tanulni?
Figyelt kérdés
2012. febr. 5. 22:58
2/9 anonim válasza:
Mindenképp.
Tuti nyerő az önéletrajzban egy társalgási szintű nyenyec :-)!
3/9 anonim válasza:
Ha találsz olyan állást, ahol ezen nyelvek egyike van megadva feltételként, akkor nyert ügyed van. Kérdés persze, hogy hány ilyen van.
Igazából (bár ki vagyok én ahhoz, hogy beleszóljak:)), még azt sem lehet mondani, hogy hobbinyelveknek jók, mert az első kettőről személy szerint még az életben nem hallottam, de nyenyecül sem hiszem, hogy sok érdekes dolgot találsz a neten.
4/9 anonim válasza:
Én mordvin tanultam, de azt is inkább csak viszonyításként az uráli alapnyelvhez (meg persze a magyarhoz) magyar szakon. Poénnak elmegy, de komolyabban megtanulni időpocsékolás.
5/9 anonim válasza:
Egyébként azért is értelmetlen megtanulni, mert ezt az ágat, ahol a vepsze, a vót meg a nyenyec található, maroknyi ember beszéli (ezt szó szerint értsd). Ezeken a nyelvterületeken is az orosz a hivatalos nyelv ma már.
6/9 anonim válasza:
Ha fabizniszben utazol, az orosz tajgában még jól jöhet :-)!
De gondolom csak vicc a kérdés.
7/9 anonim válasza:
Mellete szólhat némi nyelvrokonság,
Ellene szólhat a praktikum tökéletes hiánya...
8/9 anonim válasza:
sajnos nem :(
pedig ezerszer izgalmasabb lenne, mint a francia, olasz, stb
amúgy a vepszével volt egy kísérletem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!