Érdemes izlandi nyelvet tanulni, angol mellett?
Szerintem is nagyjából annyiban hasznos, hogy kevesen beszélik, ezért aki jól megtanulja, annak egy ilyen jolly joker lesz a kezében az izlandi nyelvtudása.
De azt áruld már el, hol lehet ezt a nyelvet tanulni, régebben én is nagyon akartam, de sehol nem találtam hozzá tanárt.
Izland lakossága 300 ezer fő, a gazdasága pedig 1/15 akkora, mint a magyar.
Ha van hozzá kedved, tanuld nyugodtan, csak arra ne számíts, hogy hasznos lesz.
"aki jól megtanulja, annak egy ilyen jolly joker lesz a kezében az izlandi nyelvtudása"
Jolly joker?
Vagyis akárhol van állásinterjún, bedobhatja, hogy "és még izlandiul is tudok"?
Persze :D
-Beszél angolul?
*nem
-És németül?
*nem
-Nem baj a francia tudásának, biztos hasznát vesszünk
*Sajnos franciául sem beszélek, de Izlandiul igen:D
-Akkor fel van véve kapitány:d
"sosem lehet tudni, hogy mi válik valamikor az ember hasznára"
Ebben egyetértünk: el sem tudom képzelni, mikor válhat az ember hasznára az izlandi nyelv ismerete. Szóval "sose lehet tudni".
Igen, nos ezért mondom, hogy angol mellett. Tehát az angol az alap, viszont nagyon megtettszett! Angolul tanulható, nem lehet magyar izlandi tanárt találni nyilván. Gazdasága 1/15-e a magyarnak??? :)))
Az a fontos, hogy a több, mint 50.000 dollár az egy főre jutó GDP, Magyarország 13.000...
Az ottani árak sem mindegy, milyen. Fűtés élelmiszer is viszonlag olcsó állítólag.
Aki kérdezte, hogy hol hogyan:
De vannak könyvek is, amik leszedhetőek a netről. Kiejtése nem könnyű, szokatlan, de nyelvtan nagyon németes. Aki tanult németet, vagy beszéli, nem olyan nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!