Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehetséges egy akcentust vagy...

Lehetséges egy akcentust vagy dialektust nyelvként elsajátítani?

Figyelt kérdés

A kérdés ott vetődött fel bennem, h szeretnék megtanulni "ausztrálul".Lehet, h ez nekem tetszik, de gondolom a suliban megőrülnének tőle a tanárok.Tehát tanulhatnám-e úgy az "ausztrált" h egyértelmű különbséget tudjak benne tenni beszédben a brit és az aussie közt.Tehát váltok, mint amikor német órán vagyok és németül beszélek nem angolul...(Remélem értitek).

Ill. akkor már eszembe jutott ez a kérdés is:Mivan ha van egy pár, egyik tagja mondjuk egy skót a másik egy aboridzsinál (talán e kettő közt van a legnagyobb különbség.) Az egyik nyomja neki a motyogást a másik meg az aussie-t. A gyerek két külön nyelvként fogja elkülöníteni?(Mint amikor kétnyelvűnek nevelik a gyereket).Tehát képes lehet akármelyiken megszólalni?Skót ill. ausztál akcentussal? Tehát megszólítja egy skót, "skót" akcentussal válaszolna vissza? ill. fordítva.

2012. febr. 12. 08:14
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem a gyerek képes lenne. A kétnyelvű gyerekek is képesek kicsit keverni, de ha a szülők következetesek, elkülönül benne is.

Te meg akkor vagy képes szerintem, ha már nem vagy kezdő, uralod a nyelvtant és jó vagy angolból, ezen kívül vagy időt töltesz nyelvterületen, vagy nézel filmet/netet intenzíven, és hozzáolasol szakirodalmat, hogy tudd, melyek a különbségek (kiejtésben, szókincsben, esetleg nyelvtanban...)

2012. febr. 13. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!