Hány szavas szókincs birtokában próbáltátok meg a középfokú szóbeli nyelvvizsgát?
Nekem kb 2500 elég volt az origóhoz a szóbelin, az írásbelinél még ennél is kevesebb volt, de hát ott ugye van szótár.
Mielőtt félre értené valaki, volt egy füzetem, amiben egyszer összeszámoltam, hogy nagyjából hány szó van. Aztán elkezdtem egy újabb füzetet, majd egy újabbat. Ehhez viszonyítottam...
"Úgy értettem, hogy ha a nyelvtudást a szókincsedben szereplő szavak számával mérjük, akkor régen rossz.
A nyelvtudás azért nem egyenlő a szókinccsel. A szókincs az a nyelvtudás egy része, szükséges hozzá, de nem elegendő.
Aki kicsit is elfogadhatóan tud beszélni idegen nyelven, az nem tudja megmondani hány szót tud. Ez jó iránymutatás lehet neked is.
Hagy abba a szavaid számlálgatását - semmi értelme - és tanulj minél többet."
Az első két bekezdéssel teljesen egyetértek. A harmadik szerintem nem helytálló. Miért ne lehetne valaki hozzávetőlegesen tisztában vele, hogy mekkora a szókincse? Szerintem éppen ez a baj, hogy sokan nincsenek képben a nyelvtudásukat és ezen belül a szókincsüket illetően sem és rendszeresen túlértékelik magukat, nem hiába van ennyi önjelölt nyelvzseni a gyakori kérdéseken is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!