Hány szavas szókincs birtokában próbáltátok meg a középfokú szóbeli nyelvvizsgát?
Hát szerintem azért 2000 szót jó, ha tudsz egy középfokra.
Amúgy meg a nyelvtanon is múlik eléggé. Ex-párom beszélt franciául, volt otthon jó pár francia újság is, így mellette elég sok szót megtanultam, megkérdezgettem tőle, de még egy alapfokút se tudnék letenni, mert halvány gőzöm sincs a nyelvtanról.
Én 3.000 szóval rendelkezem, a számokat és kifejezéseket nem számolva. A pontos számot onnan tudom, hogy a szótáramat egy Excelben vezetem és így még filterezhetek szófajonként is.
Olaszból bepróbálom a Rigót.
Úgy értettem, hogy ha a nyelvtudást a szókincsedben szereplő szavak számával mérjük, akkor régen rossz.
A nyelvtudás azért nem egyenlő a szókinccsel. A szókincs az a nyelvtudás egy része, szükséges hozzá, de nem elegendő.
Aki kicsit is elfogadhatóan tud beszélni idegen nyelven, az nem tudja megmondani hány szót tud. Ez jó iránymutatás lehet neked is.
Hagy abba a szavaid számlálgatását - semmi értelme - és tanulj minél többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!