Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hány szavas szókincs birtokába...

Hány szavas szókincs birtokában próbáltátok meg a középfokú szóbeli nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 23:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
70%
Furcsa ez a kérdés. Alapvetően senki sem tudja még csak megsaccolni sem a saját szókincsét. Még a saját anyanyelvén sem. Amúgy én úgy tudom, hogy egy 1500 szóval már el lehet vegetálni egy középfokún. Én jóval többel mentem mondjuk angolra, de egyáltalán nem készültem rá semmit és csak a pont miatt mentem, de amikor orientáltan csak a témakörökre és a lehetséges dolgokra összpontosítottam, szerintem nem volt több nekem sem 1500-1800 szónál németből...
2012. febr. 4. 23:09
 2/16 anonim ***** válasza:
95%
Kb. 5 ezressel. De ha félénk vagy, vagy nem készültél fel pszichésen a vizsgára, akkor nem sokra mész 10 ezer szóval sem, ellenben ha felkészültél vagy olyan típus vagy, aki jól el tudja magát adni, 2-3 ezer is elég.
2012. febr. 4. 23:13
 3/16 anonim ***** válasza:
84%

Hát szerintem azért 2000 szót jó, ha tudsz egy középfokra.

Amúgy meg a nyelvtanon is múlik eléggé. Ex-párom beszélt franciául, volt otthon jó pár francia újság is, így mellette elég sok szót megtanultam, megkérdezgettem tőle, de még egy alapfokút se tudnék letenni, mert halvány gőzöm sincs a nyelvtanról.

2012. febr. 4. 23:15
 4/16 anonim ***** válasza:
79%
2123 - vagy 2124 valahogy e körül.
2012. febr. 4. 23:24
 5/16 anonim ***** válasza:
56%
Holnapra összeszámolom neked.
2012. febr. 4. 23:24
 6/16 A kérdező kommentje:

Én 3.000 szóval rendelkezem, a számokat és kifejezéseket nem számolva. A pontos számot onnan tudom, hogy a szótáramat egy Excelben vezetem és így még filterezhetek szófajonként is.

Olaszból bepróbálom a Rigót.

2012. febr. 4. 23:32
 7/16 anonim ***** válasza:
54%
Ha szavak számában mérjük, akkor az már régen rossz.
2012. febr. 4. 23:38
 8/16 A kérdező kommentje:
Szókincset mi másban mérhetsz?
2012. febr. 4. 23:45
 9/16 anonim ***** válasza:
27%
holdban
2012. febr. 5. 00:28
 10/16 anonim ***** válasza:
54%

Úgy értettem, hogy ha a nyelvtudást a szókincsedben szereplő szavak számával mérjük, akkor régen rossz.

A nyelvtudás azért nem egyenlő a szókinccsel. A szókincs az a nyelvtudás egy része, szükséges hozzá, de nem elegendő.

Aki kicsit is elfogadhatóan tud beszélni idegen nyelven, az nem tudja megmondani hány szót tud. Ez jó iránymutatás lehet neked is.

Hagy abba a szavaid számlálgatását - semmi értelme - és tanulj minél többet.

2012. febr. 5. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!