Megeri atmenni?
Hát, az angol mindenképpen egy fontos nyelv szerintem.
Nagyon sok forrás csak angolul elérhető, de angolul szinte mindenről van forrás (persze ez túlzás, de akkor is eszméletlenül mások az arányok). Csak nézd meg, hogy egyes nyelveken hány cikket tart számon a wikipedia...Angol 3,8 millió, Német 1,3 millió, Francia 1,2 millió és ezután már csak százezresek vannak.
Mindenképpen úgy gondolom, hogy a magas szintű angol tudás egy fontos késség, amit nem csak elvárnak, de hasznos is. Sok helyen hallottam, hogy egyetem egyszerűen van, hogy angol forrással kell dolgozni.
Hogy most ehhez neked kell-e a jobb csoport vagy nem, arra nem tudok biztosat mondani. Én nem mondhatnám, hogy az angol tudásomnak olyan sokat adott volna az iskolai órák. Volt haszna, de nem túl sok.
Én személy szerint ajánlanám, hogy próbálj meg átkerülni, bár ehhez nem feltétlenül gondolom, hogy kéne különtanár.
Ha van lehetőség arra, hogy átkerülj akkor megéri. Nálunk középiskolában úgy volt, hogy felmérték a nyelvtudásunkat egy egyszerű felmérővel 9. elején, a fele csoport a kezdőbe, a másik fele a haladóba került. Én a haladóba kerültem, de a két csoport között nem lehetett átjárni, nem tudom, hogy a tanárok nem engedték, vagy mi lehetett az oka. Azt tudom, hogy ők sokkal lassabban haladtak az anyaggal, ugyan abból a könyvből tanultunk, de mi mikor befejeztünk egyet ők még csak a felénél jártak.
Mint ahogy írták, az angol már (szinte) világnyelv, akármelyik országba mész, biztos, hogy találsz olyat, aki beszél angolul és így könnyebben megértetheted vele magad. A tanárok is azt tanácsolják, hogy aki meg akar tanulni egy nyelvet az nézzen olyan filmeket, amiknek a nyelve angol, de van hozzá felirat, az én tanárom azt mondta, hogy így tanulta meg tökéletesen a nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!