Mennyire tartjátok nehéznek az orosz nyelvet?
Én mondjuk ukránul tanulok és csak annyit mondok, az írás legyen a legkisebb gondod, én össz-vissz két órát ha foglalkoztam a cirill ábécével. Oroszban mondjuk még bejön az is, hogy nem úgy kell olvasnod, ahogy írod, de arra meg vannak szabályok. A szláv nyelvek logikája nagyon hasonló, és amúgy a nyelvtan sem olyan vészes, mint amilyennek mondják. Egy idő múlva egyszerűen - ha van nyelvérzéked - érzésből fogod tudni, hogy mikor mit kell mondanod.
Én nagyon ajánlom, megéri oroszt tanulni, már csak azért is, mert akkor már érteni fogsz alap dolgokat a többi szláv nyelven is. Nem nehezebb, mint a többi nyelv, csak más, mint a nyugatiak.
Szerintem tök jó nyelv az orosz. Az olaszt nem ismerem, azzal nem tudom összehasonlítani. Az angolhoz képest az a nehezebb, hogy az orosz egy ragozós nyelv. Nem úgy megy, hogy kábé semmi nyelvtannal el lehet gagyogni, mint angolul, hanem az elején bizony jönnek a jó kis ragozási táblázatok. De aztán úgy középfokig túl sok igazán nehéz nyelvtan nem lesz.
Az írástól meg tényleg ne félj. Nagyon gyorsan meg lehet tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!