Olasz nyelv: milyen nehézségű az alábbi nyelvekhez viszonyítva?
Szia! :) Bocsi, hogy idepofátlankodom így jó pár évvel később, de kb magamra ismertem most. Annyi, hogy nekem nagyon jól megy az angol és nem fényezem magam, nagyon szeretem az angolt, 6 évnyi angol után lett meg a nyelvvizsgám, ami azt jelenti, hogy ált. suli 5. osztálytól középsuli 11. elején.
Én éveket szántam a németre, mert a szüleim megkövetelték tőlem, mert a német az Európában még nagyon versenyképes az angol mellett. De a mai nappal lezártam a némettel való kapcsolatomat, egyszerűen nem megy - főleg a szavak megtanulása és utána a többi... ugye szavak nélkül elég nehéz beszélni :D
Engem is nagyon érdekelt az olasz, de eltiltottak tőle a szüleim, hogy amíg a németet nem tanulom meg mást nem tanulhatok, de mára már kiborultam a némettől és a sírás kap el, ha rágondolok, egy kő esett le a szívemről, hogy nem kell tovább szenvednem vele. Most egy picit pihentetni fogok, mert államvizsgám lesz nemsokára, de én is az olaszt szeretném elkezdeni.
Amit webnyelv írt picit elrémisztett, de majd meglátom, szeretném megtanulni, mert nagyon tetszik az, ahogy az olaszok beszélnek :)
Szóval nagyon örülök, hogy rátaláltam a kérdésedre és szeretném ezáltal megkérdezni, hogy neked hogy megy az olasz? Sikerült elsajátítani? :) Mesélj róla, mint személyes tapasztalatot :) Akár privátba is lehet :)
Köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!