Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Olasz nyelv: milyen nehézségű...

Olasz nyelv: milyen nehézségű az alábbi nyelvekhez viszonyítva?

Figyelt kérdés
2012. jan. 30. 16:24
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

-angol: azt mondják primitív nyelv, de ezzel nem értek egyet, mert én megszenvedtem vele, mire eljutottam a középfokúig.

-német: most azt tanulom, de borzalmasan nehéz nyelvnek tűnik és sajnos nem is tetszik.

Ezt a kérdést azért teszem fel, mert imádom az olaszt és szeretnék tudni olaszul, de két teljesen eltérő véleményt hallottam a nyelvvel kapcsolatban: valaki azt mondja, hogy nagyon könnyű nyelv, valaki pedig azt, hogy a nyelvtana a franciához hasonlít, ami tudtommal nagyon nehéz. Mi az igazság? Köszi előre is.:)

2012. jan. 30. 16:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 4 éve tanulom, és szerintem elég nehéz, az angolnál sokkalsokkal nehezebb a nyelvtana. (Nem tudom te min szenvedtél az angollal, mert abban nincs se nemek, se ragozás, se különböző névelők, se kötőmód, az olaszban ez mind van...)
2012. jan. 30. 18:55
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ki mondta, hogy könnyű az olasz?! A "konyhanyelvet" beszélőknek (akik általában azt szokták mondani: "perfekt" vagyok ebből vagy abból) a legtöbb nyelv "könnyű". A valóban jó nyelvtudásért azonban meg kell dolgozni mindenütt.

Vágj bele az olaszba, ha vonzónak találod (nem csodálkozom rajta. Gazdag, hajlékony, gyönyörű és "nagyon él":-): gyors, rugalmas a változása). Lehet, hogy lesznek nehézségeid - esetleg a kötőmóddal, ill. az idősíkok fő- és mellékmondaton belüli egyeztetésével, vagy eltelik egy kis idő, amíg otthonos leszel a nyelv belső logikájában, szellemében - de az, amit kapsz általa, megéri. Kezdj neki bizalommal, légy benne sikeres!

2012. jan. 30. 20:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
szerintem az olasz az egyik legkönnyebb nyelv. Nekem sokkal egyszerűbb volt,és érthetőbb, mint az angol. A nyelvvizsgá és az érettségim is simán meglett 3év tanulás után, míg az angol nem pedig azt 6évig tanultam. Szerintem eléggé egyszerű. Főleg, ha latit is tanulsz/tanultál (ha gimiben tanulod, akkor ott a latin úgyis kötelező).
2012. jan. 31. 08:46
 5/11 webnyelv ***** válasza:
100%

Nézőpont kérdése, kinek mi könnyű. Az angol azért könnyű egyesek szerint, mert alig van benne ragozás, egyetlen személyrag E/3-ban az -s, amit éppen ezért könnyen el is hagy a nyelvtanuló, ami hiba. Az olaszban viszont sok ragozás van, sok rendhagyó ige is, sok ragot kell megtanulni, de ezek a ragok szépen hangzanak, szóval valaki könnyen megtanulja őket.

Igeidők: angolban és olaszban is vannak bőven, az olaszban valamivel kevesebb, és kevesebb szabályt kell megtanulni a használatukhoz. Van egy sajátos logikája az angol időrendszernek, de ezt megtanulni és megérteni nem könnyű.

Az olasz kötőmódnak megintcsak megvan a logikája, de megtanulni nem feltétlen könnyű.

Az olaszban a névelőnek több alakja van, egyeztetni kell nemben és számban a főnevet a melléknévvel, ezeket meg kell tanulni. Viszont az angolban is meg kell tanulni bizonyos dolgokat, pl. hogy a would rather után az ige milyen alakban áll, mert nem lehet logikával kikövetkeztetni, az angolban sajnos sok ilyen van.

Az angolban a kiejtést sokszor nem lehet egyértelműen kitalálni bizonyos szavaknál, az olaszban a kiejtés sokkal következetesebb.

Én olasz és angol szakon végeztem. Én az olaszt könnyebbnek tartom. Mikor életemben először néztem bele olasz nyelvkönyvbe, eléggé ijesztőnek találtam, de ahogy tanultam, már kevésbé volt ijesztő. Megvan a szépsége szerintem. És szubjektív, kinek melyik nyelv könnyű. Nekem az angol Present Perfect jó nagy fejtörést okozott, de az olaszban hasonló fejtörést nem okozott más, a kötőmód sem, mert egyértelmű volt a szabály, a Present Perfect meg egy darabig elég megfoghatatlannak tűnt.

Az olaszt ajánlani tudom csak. Főleg, ha már tanultál angolt, sok ismerős szó lesz és a nyelvtant is könnyebb lesz megérteni.

2012. jan. 31. 14:19
 6/11 webnyelv ***** válasza:

A németben nincs sok igeidő, ebből a szempontból könnyebb az angolnál és az olasznál.

Nehézség, hogy a főnevek névelőjét és többes számát meg kell tanulni. A névelő alakja nemben, számban és esetben változik, és a melléknév is sokféle végződést kaphat.

Van, hogy sok ige kerül egymás mellé, ez főleg mellékmondatokban okoz bonyodalmat.

De mindenre megvan az egyértelmű szabály. Az angolban, olaszban van, hogy nem egyértelmű, hogy melyik igeidőt kell használni, mert többé-kevésbé több is elfogadható és sokszor nehéz dönteni. De a németben a szabályok elég egyértelműek, nem kell számunkra vadidegen logikát megérteni (mint pl. az angol/olasz kötőmód vagy folyamatos múlt használata). A német egyértelműbb nyelv, mint az angol vagy olasz, de szerintem a legnehezebb a három közül. Ja, és a kiejtés viszont elég könnyű, szemben az angollal, de még az olasznál is könnyebbek a kiejtési szabályok.

2012. jan. 31. 14:28
 7/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítő szándékú, hasznos válaszaitokat!:) Aranyosak vagytok! A könyvesboltban belenéztem a Progetto Italiano című könyvbe és a neten kerestem mindenféle olasz nyelvtani szabályokat, leírásokat és hú...kicsit megijedtem.:) De ettől függetlenül nagyon várom, hogy végre elkezdjek olaszul tanulni!:-)A csoportos oktatást választom, de azért megkérdezem Kedves Webnyelv, hogy tanár vagy-e?(Említetted az olasz-angol szakot.)
2012. jan. 31. 21:12
 8/11 webnyelv ***** válasza:

szia! szívesen a választ. igen, tanár vagyok.

Elsőre engem is elijesztett, amikor olasz nyelvkönyvet láttam, de tanulni aztán már élvezetesebb volt. De ezt írtam már, azt hiszem.

2012. febr. 1. 13:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Egyetértek webnyelvvel. Az olasz sztem is könnyebb, mint az angol. Webnyelv pedig leírta már részletesen is, én is a kiejtésben látom a legnagyobb különbséget. Olaszban, ha ismered azt a pár kiejtési szabályt, akkor ránézel egy szóra, és már automatikusan ki tudod ejteni. Egyedül a hangsúlyra kell odafigyelni néhány szónál, de ez is csak a legalább 3 szótagos szavaknál nem kikövetkeztethető automatikusan... A többi szónál teljesen logikus a kiejtés.
2012. febr. 1. 17:12
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Neked is!:) Remélem nekem is könnyebb lesz az olasz, mint az angol. Megvan rá az esély, mert az olasz jobban érdekel.:) A németet viszont abbahagyom.
2012. febr. 1. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!