Melyik nyelvet tanuljam 2. -nak, spanyolt, vagy németet?
Már 7 éve angolt tanulok, és a továbbtanulás kérdése miatt vetődött fel a kérdés. Az angolt természetesen 1.-ként folytatom, de melyik legyen a 2.? Talán a német többet ér, mint a spanyol nem?
Véleményeket kérek... :D
A "spanyolosok" döntő többsége olyan ember, aki egyszer bevette azt a maszlagot, hogy a spanyol könnyű, szép és hasznos, és miután nagy erőfeszítéssel eljutott egy bizonyos szintre az időközben nem túl könnyűnek, nem túl szépnek és végképp nem hasznosnak bizonyult nyelvből, most igyekszik másokat is beleugrasztani ebbe a csapdába, hátha adhat nekik magánórát :))))
Persze ugyanezt igazából a kínaiul és a japánul tanulók űzik magas szinten.
én senkit nem szóltam le, h németet tanul és nem spanyolt.
akinek ez tetszik, ezt tanulja. ismételten mondom: NEM kell leszólnod, semmivel nem vagy több, csak mert németet tanulsz és mint mondtam, mindenki azt kezd a megszerzett tudással, amit tud.
Szia, én vagyok a szappanoperás kommentelő. Látom nagyon a szívedre vetted ezt a példámat a spanyol nyelv hasznosságát illetően. Viszont említettem egy szóval is, hogy a spanyol nyelv ocsmány? Konkrétan lesz*rom azt, hogy melyik nyelv milyen szép, én olyan nyelveket tanulok, amire szükségem lesz a munkám során (mérnöki terület, így angol és német).
Igazából épp a spanyolosok (tisztelet a kivételnek) szoktak előhozakodni a "német ocsmány nyelv" érveléssel, ha már épeszű érveket nem tudnak felhozni ellene.
semmi bajom a némettel természetesen. a hangzása mondjuk nem a legszebb, ez tény, és nem csak én állítom, de hát ízlések és ficamok. :)
amúgy mérnöki területhez tényleg jobban fekszik, mint a spanyol. viszont máshoz meg a spanyol fekszik jobban, például nekem. nézőpont kérdése az egész. :)
és nem vettem a szívemre, dehogy, csak nem éreztem helytállónak a megállapítást és gondoltam, megvédem a nyelvet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!