Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet tanuljam 2....

Melyik nyelvet tanuljam 2. -nak, spanyolt, vagy németet?

Figyelt kérdés

Már 7 éve angolt tanulok, és a továbbtanulás kérdése miatt vetődött fel a kérdés. Az angolt természetesen 1.-ként folytatom, de melyik legyen a 2.? Talán a német többet ér, mint a spanyol nem?

Véleményeket kérek... :D

2012. jan. 9. 19:03
1 2 3 4 5
 31/47 Vak Bottyán ***** válasza:
Lényeg hogy a németet jobban megéri tanulni. Nem Dél-Amerikában élünk, és kétlem, hogy a kérdező oda szeretne költözni. Németet nem csak Németországban beszélnek, hanem Ausztriának is ez a hivatalos nyelve, és Svájcban is ezt beszélik többségben. Ausztria a szomszédunk, Ausztriának pedig szomszédja Németország és Svájc. Ha csak nyugatra elindulunk, egyből német anyanyelvűekbe botlunk, méghozzá nem is kevésbe. Ráadásul mind a három ország gazdaságilag fejlett, és az életszínvonal is ott van a toppon ezeken a helyeken. A német nyelv meg nem feltétlenül csúnya, ízlés kérdése. Valakinek a selymes újlatin nyelvek a kifejezetten idegesítőek.
2012. jan. 11. 17:39
 32/47 anonim válasza:
100%

Most nem olvastam végig az eddigi válaszokat, lehet h írták már, akkor bocsi.:) Szóval én 9.-es vagyok, és tavaly én is ezen gondolkoztam. Most spanyolt tanulok, mert a német szerintem eleve egy undorító nyelv, és csak itt körülöttünk 2 országban tudod használni,. Viszont a spanyolt ugye Spanyolországban+egész Dél-Amerikában, szóval sokkal hasznosabb. NAGYON szeretem a spanyolt, szerintem még az angolnál is jobb.:) A nyelvtanja könnyen megérthető, logikus, és a kiejtés nem őgy van, mint az angolnál, hogy csak tippelsz, egy hosszabb szót hogyan kell kimondani, hanem egyszer kell megtanulni a betűk kiejtését, és utána már az ÖSSZES szót ki tudodd helyesen ejteni.:)

EGYSZÓVAL: MINDENKÉPP SPANYOL!! :)

2012. jan. 11. 20:15
 33/47 anonim ***** válasza:
48%

Ne haragudj, de elég butácska választ adtál, de ez betudható még a fiatal korodnak.

"Most spanyolt tanulok, mert a német szerintem eleve egy undorító nyelv, és csak itt körülöttünk 2 országban tudod használni. Viszont a spanyolt ugye Spanyolországban+egész Dél-Amerikában, szóval sokkal hasznosabb."

Hát ezen behaltam :D Az a két ország (ami valójában 3), ahol németet beszélnek egy majdnem 100 milliós néptömeget takar, belefoglalva Európa vezető hatalmát. És nem elhanyagolható az a tény, hogy a németek a magyarokkal SZOMSZÉDOS népcsoport, gyakorlatilag a németek árnyékában élünk (értem ezt gazdaságilag). Ebből fakadó előny, hogy nem kell a világ másik felére utazni, hogy használhassuk a nyelvet, ellentétben a spanyollal. Te mikor fogsz Dél-Amerikába utazni életet során? Feltételezem soha. Legalábbis a magyarok túlnyomó többsége így van ezzel. Magyarországnak nincsenek, vagy csak minimális kapcsolatai vannak spanyol nyelvű országokkal. Emiatt a spanyolt igencsak korlátozott mértékben lehet hasznosítani. Én amondó vagyok, hogy ha már valaki időt és fáradozást nem kímélve nekiáll nyelvet tanulni, akkor az a nyelv tényleg olyan legyen, amit a későbbiekben tud hasznosítani (munkában, utazások során). A német az ilyen nyelv. A spanyol nem. Persze ettől még kedvtelésből lehet azt is tanulni.

2012. jan. 11. 20:48
 34/47 anonim ***** válasza:
49%

"És nem elhanyagolható az a tény, hogy a németek a magyarokkal SZOMSZÉDOS népcsoport"

Na jó, de ha valaki azt tervezi, hogy elmegy Quitóba guberálónak vagy Medellínbe utcai harcosnak, annak fontosabb a spanyol!!!

2012. jan. 12. 11:32
 35/47 anonim ***** válasza:

tudod mit? megyek akkor utcai harcosnak oda. bárhol jobb, mint itt, ahol mindent leszólnak.

ha valaki energiát feccol egy nyelvbe (főbb nyelven kívül, mert itt erről van szó) akkor neee szólják már le. ezért tart itt Magyarország.

2012. jan. 12. 12:18
 36/47 anonim ***** válasza:

"ha valaki energiát feccol egy nyelvbe"

akkor elvárja, hogy befektetése megtérüljön.

2012. jan. 12. 13:28
 37/47 anonim ***** válasza:

"akkor elvárja, hogy befektetése megtérüljön."

... és ha az ember okos és találékony és nem csak ül a babérjain és leszólogat másokat, akkor bizony boldogulni fog azzal, amibe energiát feccolt.

pontosan! végre érted a lényeget, gratulálok! :P

2012. jan. 12. 13:30
 38/47 Vak Bottyán ***** válasza:
Senki nem szól le senkit, csupán egyértelmű, hogy itt Európa szívében németül érdemes tanulni, ha valaha használni akarod a nyelvet. Dél-Amerika egy picit messze van. Az egyetlen érv a spanyol mellett az, hogy Spanyolország itt van hozzánk viszonylag "közel". De akkor sem tudod a spanyolt használni, max ha odaköltözöl. Nyilván minden lelkes 9.-es oda akar költözni, ahogy elkezd spanyolul tanulni, és megismeri a kultúrájukat. Aztán meg majd rájön, hogy ez még sem olyan egyszerű, hogy jobbra-balra költözgetünk. Amit a 20:15 a szavak kiejtéséről a spanyolban, a németben is hasonlóan történik. A német nyelvtan picit nehéz, de ha belejön az ember sok gyakorlással, utána könnyen veszi az akadályokat. Persze ettől még lehet spanyolt tanulni, ha érdekli az embert, de egyelőre nincsenek itt nagy kilátásai a spanyol nyelvnek.
2012. jan. 12. 21:03
 39/47 Vak Bottyán ***** válasza:
Amit a 20:15 *ÍRT* a szavak kiejtéséről a spanyolban, a németben is hasonlóan történik.
2012. jan. 12. 21:04
 40/47 Vak Bottyán ***** válasza:
Mellesleg a spanyolosok egyből eldobják az agyukat, amint egy németes kijelenti, hogy nem sokat lehet a nyelvvel itthon kezdeni. Érdekes módon mi nem kezdünk el őrjöngeni és mindenkire haragudni, ha a spanyolosok azzal jönnek, hogy a német undorító, csúnya vagy ocsmány nyelv.
2012. jan. 12. 21:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!