Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet tanuljam 2....

Melyik nyelvet tanuljam 2. -nak, spanyolt, vagy németet?

Figyelt kérdés

Már 7 éve angolt tanulok, és a továbbtanulás kérdése miatt vetődött fel a kérdés. Az angolt természetesen 1.-ként folytatom, de melyik legyen a 2.? Talán a német többet ér, mint a spanyol nem?

Véleményeket kérek... :D

2012. jan. 9. 19:03
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
61%

nagyon vicces vagy, meg minden, de ha azt hiszed, csak a szappanoperákhoz lehet hasznosítani a nyelvet, akkor hmm.... icipicit naivan gondolkodsz :))

és még mindig nem ostobáztalak le, meg amit írtál, mert ÉN ellentétben VELED ismeretleneknek nem szólok be ilyet, de hát ez is mutatja kb, h mennyire tudsz az emberekkel bánni :)

2012. jan. 10. 15:12
 22/47 anonim ***** válasza:
67%
Nem téged ostobáztalak le, hanem az érveidet. Szövegértés egyes. :)
2012. jan. 10. 15:17
 23/47 anonim ***** válasza:
61%

... meg amit írtál...

figyelem egyes :P

2012. jan. 10. 15:29
 24/47 anonim ***** válasza:
67%
Na jó, szerintem hagyjuk abba, kicsit eltértünk már a tárgytól. :)
2012. jan. 10. 15:34
 25/47 anonim ***** válasza:
61%

csak annyit láss be, h egyrészt én nem minősítettem a németet, mint nyelvet (bár tényleg nem szépen hangzik), másrészt h hadd védjem már meg a spanyol becsületét, ha azt mondják rá, h csak szappanoperákhoz kell. :P

Juan Miguel e

2012. jan. 10. 15:37
 26/47 anonim ***** válasza:
46%
Ha neked ez ennyire fontos akkor oké: nem minősítetted a németet :) Én a spanyol nyelv hasznosságát vontam kétségbe, de nyomós érvekkel meggyőzhető vagyok. Kíváncsi vagyok, hogy szerinted mire lehet használni itt Magyarországon a spanyolt, mert én személy szerint nem találkoztam olyan szituval, hogy jól jött volna.
2012. jan. 10. 15:51
 27/47 anonim ***** válasza:
61%

amit már írtam, ha mondjuk valaki fordítói, vagy tolmács babérokra tör, logikusan sokkal könnyebb egy olyan nyelvvel elhelyezkedni amit kevesebben tanulnak. egyébként a nyelveket amúgy is nagyon fontosnak tartom. :) ha már az ember tud 1-2 alapnyelvet, akkor nem kell követni a statisztikákat, h mondjuk: oké, megvan az angol és a francia, akkor ez után következik a ... mi is következik ezek után? na de tökmindegy, mert ha a legtöbb emberrel meg akarod értetni magad, akkor tanulj meg kínaiul, meg arabul, hát nem? :P

szóval annyira szubjektív, h kinek mi fontos, meg ilyenek. nem akarlak én meggyőzni, meg átformálni a véleményedet, de aki sok nyelven tud, legyen az angol, francia, spanyol, német, orosz... azt nem szabad leszólni, jó neki és kész. :)

2012. jan. 10. 16:00
 28/47 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, tény hogy kicsit eltértetek a tárgytól.

Valószínű hogy, inkább németet fogok tanulni, esetleg spanyolt majd később talán-talán 3.-nak.

De attól még nem kell kritizálnotok egymást, már nem tudom ki kezdte :D, de ez a "spanyolvédő" jófej :D

2012. jan. 10. 16:50
 29/47 anonim ***** válasza:
50%

" ha mondjuk valaki fordítói, vagy tolmács babérokra tör, logikusan sokkal könnyebb egy olyan nyelvvel elhelyezkedni amit kevesebben tanulnak"

Akkor nyilván mindenkinek, aki "fordítói babérokra tör", érdemes ǃKung nyelvet tanulnia, mert azt kevesen tanulják.

A spanyol nem lesz jó, mert azt rengetegen tanulják Magyarországon, ugyanis használhatatlansága ellenére divat.

2012. jan. 10. 17:13
 30/47 anonim ***** válasza:
61%

megyek Kung nyelvet tanulni. csak tudnám, mi az. :P

ejjejj, ez a "használhatatlan spanyol"... jaj csak ne találkozzam veled :P

2012. jan. 10. 17:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!