Az olasz nehezebb mint a német?
Figyelt kérdés
A német nekem alapjáraton nem tetszik, már hangzásra sem, továbbá szerintem túlbonyolított, szigorú szabályokkal, névelő magolással. Az olasz nekem első hangzásra bejön. Az olasz is ilyen, hogyha mélyebben beleássuk magunkat?2011. dec. 14. 20:45
1/5 anonim válasza:
Ahhoz nem kell mélyre ásni,hogy lásd,hogy az olasz nyelvben is vannak a főneveknek névelői.
De szebb nyelv,dallamosabb,persze itt is van 5 múlt idő,megvan,hogy mikor melyiket használjuk,de szerintem ebben a nyelvben sokkal logikusabbak ezek a dolgok,mint a németben.Ha kell,segítek,keress meg.
2/5 anonim válasza:
Bár nem tudok olaszul, de a német nyelvtan elég nehéz szerintem, főnév, melléknév és névelőragozással. Franciául is tudok, szerintem alapvetően a latin nyelvek nyelvtana könnyebb, logikusabb, gyorsabban tanulható.
4/5 anonim válasza:
Mindkettőt tanultam évekig, a német egyértelműen nehezebb. Legalábbis nekem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!