Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tanuljak latinul? . Orvosihoz...

Tanuljak latinul? . Orvosihoz kellene

Figyelt kérdés
Orvosira szeretnék menni, és az lenne a kérdésem, hogy szükséges e elkezdeni előtte a latin nyelv tanulását? Nyilván előnyben vannak azok akik középiskolában tanulták, és könnyebben fog nekik menni. Szerintetek, ha előtte két évig tanulom akkor jól fog menni, ad egy kis könnyebbséget? És érdemes e egyáltalán ilyen hamar elkezdeni? Vagy amit én most megtanulnék, azt ledarálnák már az orvosi legelején a hallgatóknak?
2011. nov. 6. 14:15
 1/7 A kérdező kommentje:
Természetesen az orvosi latinra gondoltam :)
2011. nov. 6. 14:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Tök felesleges. Fordítsd olyanra az energiád, ami hasznosabb, mint a latin. Pl. angolra.

Egyébként sem sok minden kell az orvosin latinból. Megtanultuk az összes főnévragozást, de kb. csak a birtokos esetet kell használni. Plusz jelzős szerkezet meg egy kis fokozás azt csókolom. Semmi extra.

Nyilván könnyebb, ha az ember tanulta előtte (nekem pl. gimiben kötelező volt, így két évet tanultam, plusz még egyet), de az is minden gond nélkül meg tudta tanulni, akinek köze sem volt előtte a latinhoz.

2011. nov. 6. 14:26
 3/7 A kérdező kommentje:

Orvosis vagy/voltál?:O:)

Akkor szerinted inkább az angolt tanuljam meg felsőfokú szinten(= majdnem anyanyelvire) később pedig szakmai?:O

Köszönöm a gyors válaszodat!

2011. nov. 6. 17:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Orvosis vagyok, igen, de a latinon már túl vagyok.

Szerintem mindenképpen az angolt erőltesd, több hasznát veszed.

2011. nov. 6. 18:44
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:))
2011. nov. 6. 20:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Aztán ha meggyűlik a bajod a latinnal (amit nem hiszek:D), akkor írjál rám, segítek:D
2011. nov. 6. 20:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Oh, köszönöm szépen! :))
2011. nov. 6. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!