Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Francia ÉS olasz tanulása...

Francia ÉS olasz tanulása párhuzamosan, mindkettőt majdnem a nulláról kezdve, felsőfokú angol nyelvismerettel mennyire jó döntés?

Figyelt kérdés

A lényeg az, hogy angolból már felsőfokú vizsgám is megvan, illetve azt napi szinten használom is.

Most lehetőségem adódott, hogy a franciát ÉS az olaszt is elkezdjem tanulni. Mennyi a valószínűsége, hogy esetleg keverni fogom a két újlatin nyelvet, mivel franciából már tudok picit, az olaszból pedig szinte a nulláról indulok.

Nem akarom csak ez miatt az egyiket tanulni. Mindkettő érdekelne nagyon, meg ha már itt a lehetőség is...

Szóval mennyire lehet keverni azt a két nyelvet? Vagy mire kell odafigyelnem, hogy inkább "segítség" egymást tanulás közben?

27/N

2011. okt. 17. 14:26
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Egy nyelviskolában. :) Azon belül mehetek, olyan órára, amelyikkel nincs ütközésem. Gondoltam, kihasználom a lehetőséget...
2011. okt. 18. 16:32
 12/15 AMBRA ***** válasza:
57%
Szia!Nincs veszèlye annak,hogy kevered az olaszt a franciàval,amint az elòttem ìròk is kifejtik,bàr egy nyelvkategòriàba tartoznak,mègis kulonbozòek.Az olasz fonetikussàga miatt jòval hamarabb elsajàtìthatò.èn perfekt beszèlem az olaszt,az angollal csak vacakolok;òszinte elismerèsem ès minden jòt!
2011. okt. 18. 21:08
 13/15 anonim ***** válasza:
De képzeld el, hogy egyszerre tanulja az igeragozást mindkét nyelvben...tuti, hogy összekeverné...előbb legyen meg a biztos tudása az egyikből...sokszor még az egyik nyelven belül is össze lehet keverni az igék ragozását...
2011. okt. 18. 21:23
 14/15 anonim ***** válasza:
Én olasz kéttannyelvűbe járok, 9.-ben csak olaszt tanultam heti 12 órában és most pedig franciát, gyakorlatilag alig kell tanulni, már alapból teljesen jól értem a dolgokat, szóval szerintem nagyon jó együtt tanulni. :)
2011. nov. 9. 22:38
 15/15 anonim ***** válasza:

Én elkezdtem olaszt tanulni gimiben, aztán 2. évben kellett második nyelvet választani, én a franciát jelöltem meg.

Nagyon könnyen megy így olasz után/mellett, de ha egyszerre kezdtem volna a kettőt, szerintem más lenne. Így a jó szerintem, legalább 1 év eltéréssel.

17/f

2012. aug. 1. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!