Hogy tudnék főnévből melléknevet képezni és fordítva, angolul?
pl:
főnév: melléknév:
__?___ __sad___
Hm, erre gondoltal, mint pl. a "-less" igen gyakori melléknévképző, segítségével főnevekből (sokkal ritkábban igékből) lehet melléknevet képezni. A képzőt a kiinduló szó végére tesszük. Az így képzett melléknév jelentése általában: valami nélküli - a valami helyére mindig a kiinduló főnév jelentését behelyettesítve.
pl. fear (félelem) - fearless (rettenhetetlen)
care (gondoskodás) - careless
viszont, sad - sadness :)
Erre gondoltál?
sad -> sadness
De innen től kezdve nem értem a kérdőjelet, meg a többi vonalat.
A kérdés egyértelmű. Nem tudom, mi nem érthető belőle.
Sokféle képző van és igazából nincs szabály, mikor melyiket kell használni. Pl. -ness, -less, -ty, -hood, -dom, bár egy részük főnévből képez főnevet. A szótárakban általában fel vannak sorolva ezek a képzők.
Főnévből melléknév képzése kicsit bonyolultabb, nem mindig egyértelmű. Pl. az -ed képző használható erre bizonyos esetekben: big head -> big headed (nagy fej-> nagyfejű)
de pl. víz -> vizes: water->watery, vagy körülírással (pl. full of water=vízzel teli)
Szóval nincs egységes szabály. A legjobb a szótárakban megnézni a szavakat, amiket keresel.
"A kérdés egyértelmű. Nem tudom, mi nem érthető belőle."
- Valahogy számomra így sem vált világossá ez a rész: __?___ __sad___
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!