Milyen lenne ha a filmeket nem szinkronizálva adnák le hanem eredeti nyelven? Max felírat. (lent)
Ez segítené a magyarok nyelvtanulását, mert eléggé el vagyunk maradva.
"Én Finnországban élek, itt az emberek többsége beszél finnül, angolul és svédül. Általános iskolában kezdik el a nyelvtanulást angolul és svédül szinte mindenki tanul, plusz van még egy választható nyelv (általában: orosz, német, spanyol, francia). A nyelvoktatás fontos és nem nyelvizsgákra hajtanak hanem nyelvtudásra. A gyerekek motiváltak, mert sokan szeretnének menni külföldre cserediáknak. A tvben nincs szinkronizálás, így szinte minden nap fejlesztik a tvn keresztül is a nyelvtudást. Anyuka, apuka is beszél idegen nyelveket, így tudnak segíteni otthon a tanulásban.
A másik meg, hogy itt már van tapasztalat a nyelvoktatásban. Nem most kezdték el nyelvoktatást az iskolákban így sok jó könyv, hanganyag, gyakorlókönyv van. Ezeket ingyenesen ki lehet kölcsönözni könyvtárból. "
A kérdés ebből jött.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..
"Ez segítené a magyarok nyelvtanulását, mert eléggé el vagyunk maradva. "
Nyugodtan beszélj egyes számban.
Ezt leginkább a motiváció segítené, az igény...
Addig csak annyi eredménye lenne, hogy kevesebben néznének tévét, mert nem értenék a műsort.
Maximum gyerekműsorokat lenne érdemes kétnyelvűeket gyártani.
Állítólag több gyerek tanult már meg angolul "rajzfilmekből"...
"Annak örülnék, ha választani lehetne a magyar és angol hang között, ahogy pl a DVD-ken."
Lehet. Nekünk volt júpíszínk olyan 5 éve, és már akkor lehetett váltogatni.
Nem örülnék neki, és nem a nyelvoktatás miatt. Azért nem, mert valaha a magyar szinkron remek volt. Manapság nem az, manapság vacak. De bárcsak jönne vissza a régebbi idők kiválló magyar szinkronja!
Olyan zseniális szinkronszínészeink voltak, vannak lehetnének.
"Olyan zseniális szinkronszínészeink voltak, vannak lehetnének."
Szerintem vannak most is, én megemelem a kalapom a maiak előtt is. (Nem mindenki persze, de vannak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!