Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek melyik a jobb...

Szerintetek melyik a jobb angol? Brit vs Amerikai?

Figyelt kérdés

és miért?

és miért kell Brit angolt tanulni a suliba??

szerintem az Amcsiké sokkal jobb

2011. szept. 25. 11:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
78%

Kezdjuk ott, hogy egyiket se tanitjak, a magyar iskolaban General English-t tanitanak. Helyesirasban pedig inkabb a Brit angol szabalyait koveti pl: colour es nem color, favourite es nem favorite, prioritise es nem prioritize.

A brit angol az eredeti angol hiszen Nagy Britannia gyarmatositotta a vilag egy reszet es az ott elo gyarmatositok nyelvezete maskepp fejlodott az anyaorszagitol, ezek ma tobbet kozott az amerikai es ausztral angol nyelvek.

En csak brit angolokkal kommunikalok egy jo ideje ill. ilyen radiokat hallgatok. Szerintem sokkal lagyabb es dallamosabb mint az amerikai angol. A sok brit angol utan egy amerikai filmben szamomra sokkal daralosabban harsabban beszelnek a szineszek.

Persze a brit angol is nagyon valtozatos, ezek kozul is inkabb a del angol nyelvjarasok tetszenek. Rhotic es nem rhotic beszelok. Rhotic ami porgeti az R hangot ( Amerikai nyelvjarasok javaresze ilyen.) Nem rhotic foleg Nagy Britannia az R hangot elharapjak. ( Kivetel cornish angol del nyugat Anglia, Bristol kornyeke ahol ejtik az R-t maskepp igaz mint az amerikaiak. Ill a skotok es az irek, eszak irek is porgetik az r-t.

Nincs ilyen, hogy jobb. Kinek mi tetszik. En a brit angolt szeretem. Hamar amerikai akkor eszaki allamok ill. Kanada a deli dialektusok tul harsh nekem.

2016. máj. 8. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!