Miért jobb a német, mint az angol?
Szerintem az angol sokkal jobb, mint a német. Több mint 10éve tanulom a németet és utálom egyszerűn nem értem meg...
Az angol szerintem sokkal könnyebb tanulni.
Egyébként az angol egy világnyelv...
Elsőnek mondom, hogy az ilyen válaszokat szeretném ha elkerülnénk.
Másodiknak köszönöm, igaz nem indokoltad meg...:)
Engem pl. anyuék régebben azét írattak be németre, mert annak ellenére, hogy az angol világnyelv, a környező országokban talán a német jobban hasznosítható. És nekünk pl több lehetőségünk van Németországba/Ausztriába/Svájcba kijutni, mint Amerikába vagy Angliába.
Nekem pl. a német hangzása is tetszik, és logikusabb nyelv, mint az angol. A kiejtését is könnyebb megtanulnia egy magyarnak, mint az angolét.
Én is imádom a németet, és azért, mert megértem a barátnőmet :) Mert német anyanyelvű.
Mo. kereskedelmi partnerei inkább német nyelvűek, némettel tudsz arrafelé dolgozni. Idegenforgalomhoz is jó. Sok nemzetközi konferencia van németül, tudományosak, mert Németo. az élen jár a kutatás-fejlesztésben. És mert azért világnyelv a német is. A neten asszem a 3. v a 2. leggyakrabban használt nyelv a német, és az Európában kiadott könyvek 30% százaláka talán német nyelvű. Gazdag a német kultúra, sokszínű, turasitaként élvezetes :) Svájc és Németo. gazdag országok, külföldön dolgozáshoz. bár asszem a svájciak nem fogadják örömmel a bevándorlókat.
"Sok nemzetközi konferencia van németül, tudományosak, mert Németo. az élen jár a kutatás-fejlesztésben"
És milyen nyelven tartják ezeket a nemzetközi konferenciákat? Angolul. Mert az angol az, amin mindenki beszél, és éppen ezért az angol (többek között) a tudományok nyelve.
Azt se nagyon értem, hogy a környező országokban miért is mindenhol németül beszélnek? Szomszédaink: Ausztria, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország. Ez azt jelenti, hogy valóban, a szomszédaink közül az egy szem Ausztriában német anyanyelvűek vannak, a többi helyen szlávok, akik első idegennyelvként ugyanúgy többségben az angolt tanulják, mint bárhol a világon.
Kevésbé szűk környezetben nézve, Európában durván Ausztriában, Németországban és Svájcban mész többre némettel, mint angollal - de ezekben az országokban is rohamosan nő az angolul beszélők száma. A többi helyen meg se közelíti a német hasznosíthatósága az angolét. És akkor még olyan alap dolgokat nem is említettünk, hogy amit németre lefordítanak, azt angolra is, angol az a nyelv, amely bármely termék dobozán szerepel, ami minden termékleírás nyelvei között szerepel, amivel gyakorlatilag bármely elintézni valót el tudsz intézni.
Utolsó: Látom nem világos számodra, amit a kérdező írt.
Valószínűleg érvelési feladat, vagy hasonló. Direkt leírta, hogy a német nyelv mellett érveljünk, nem értem mit nem lehet ezen felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!