Szerintetek melyik a jobb angol? Brit vs Amerikai?
és miért?
és miért kell Brit angolt tanulni a suliba??
szerintem az Amcsiké sokkal jobb
Nincs jobb vagy rosszabb.
Tanuld csak szépen meg a brittet, A művelt emberek amerikában is a "szabályos" angolt beszélik. (sőt ott nagyon számít,hog mit beszélsz, azonnal elhelyeznek a társadalmi ranglétrán a beszéded alapján)
Ne a clippekből indulj ki,,olvass el egy amerikai szépirodalmi művet. Míves angolnelven van írva.
Nem jobb vagy rosszabb kérdése, más kicsit.
Hozzám is közelebb áll az amerikai, gondolom azért, mert sok filmet néztem eredeti nyelven.
De ettől még megértem a brit angolt is.
Könyvekben általában nem nagyon van különbség, mivel elsősorban a kiejtés más. Persze tudom, van egy-egy szó is, de ezt általában észre sem veszem. Szerintem ők sem, ma már eléggé keveredik a kettő, főleg a fiatalok nem az alapján használnak egy szót, hogy ez most a "mienk" vagy az "övék".
Amcsi:)
Szerintem is jobb, egyszerubb!
Nem sok magyar diákot fenyeget az a veszély, hogy annyira megtanuljanak angolul, hogy ezt egy amerikai vagy angol egyértelműen "brit angolnak" vagy "amerikai angolnak" könyvelje el. Sokkal inkább "magyar angol" vagy "internesönál inglis" lesz az, amit beszélsz, még bőven a felsőfokú nyelvvizsga után is.
Amúgy meg a brit azért jó, mert szép és előkelő a "parasztos" amerikaihoz képest. Beszélve és írva is. Hasonlítsd össze pl. egy brit napilap tárcáit egy amerikai újságéival és figyeld meg, mennyivel finomabb a brit stílus. A kiejtésről nem is beszélve.
http://www.youtube.com/watch?v=liNVaGWYHYc
Ezt nézzétek meg, szerintem nagyon vicces. Egy amerikai humorista beszél a brit angolról (is). Nekem egyébként sokkal jobban tetszik a brit angol, és azt is beszélem, bár az amerikai gyakran érthetőbb. Ők általában rendesen kiejtik a szavakat, míg a britek bekevernek az R és T betűikkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!